Antena Meniu Search
x

Viaţă dincolo de moarte. Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a acceptat să-i doneze organele

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee şi os de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

de Redactia Observator

la 19.03.2022, 12:25

Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a acceptat să-i doneze organele
Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a acceptat să-i doneze organele - Shutterstock

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Pop Dan, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de dr. Cristina Poroşanu, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os, a fost coordonată de dr. Ionuţ Teodoriu.

Șanse la viață, după ce familia a acceptat donarea de organe de la un pacient în moarte cerebrală

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – dr. Bianca Grigorescu – kdp, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul ca gestul familiei să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de vineri este a doua din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Viaţă dincolo de moarte. Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a acceptat să-i doneze organele