Antena Meniu Search
x

Zeci cazuri de coronavirus depistate la Dej, în comunitatea de romi

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu infecția cu noul tip de coronavirus în comunitățile de romi din Dej a depășit pragul de 60. De trei zile ambulanțele nu mai fac față pentru a transporta la spitalele din Cluj-Napoca persoanele confirmate pozitiv. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 06.05.2020, 14:40

Vezi și
  • Cel puțin 60 de persoane au fost depistate pozitiv.
  • Procurorii au deschis două dosare penale.

După ce vineri seară 26 de persoane au fost ridicate de pe o singura strada fiind infectate cu COVID-19, vineri după-amiază a venit rândul altui lot de confirmați să fie ridicați de la domiciliu și transportați la Cluj-Napoca.

Astfel, de la o altă adresă, tot dintr-o comunitate de romi au fost ridicate 10 persoane, femei, bărbați și copii, alte trei persoane fiind preluate de la Spitalul Municipal Dej. Cu toții au fost transportați la spitalele din Cluj-Napoca, unde s-au alăturat celor 11 persoane din aceleași comunități de romi care fuseseră internate zilele trecute.

Autoritatile locale spun ca pentru moment nu se pune problema carantinării intregului oraș, dar toate familiile care au membri confirmati pozitiv sunt pazite continuu de politisti pentru a ramane izolati in conditii de carantină. 

Până în prezent s-au făcut peste 100 de teste în comunitățile de romi din oraș, iar rezultatele au venit pozitive pentru peste 60 dintre aceștia. Cei care au rămas acasă sunt strict supravegheați de forțele de ordine, care vor avea grijă zi și noapte a aceștia să respecte izolarea la domiciliu și să nu iasă din case.

Totul ar fi izbucnit de la doua intalniri religioase la care au participat cativa romi, insa mai apoi au raspandit virusul in cele doua comunitati. Procurorii au deschis deja 2 dosare penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Zeci cazuri de coronavirus depistate la Dej, în comunitatea de romi