Zeci de rude şi cunoştinţe angajate pe pile la Spitalul Judeţean Neamţ

De Redactia Observator.
Publicat: 29.04.2020, 07:56.
Actualizat: 29.04.2020, 12:46

Șefa Serviciului Resurse Umane de la Spitalul Judeţean Neamţ este acuzată că şi-ar fi angajat rudele şi cunoştinţele fără ca cineva să o tragă la răspundere.

Nu este singura acuzată de conflict de interese. Mama şi nepoata şefei de la Contabilitate-Finanţe au un loc de muncă. obţinut tot pe pile.

George Lazar, prefectul de Neamt: Sa iti angajezi rudele in tot felul de posturi cheie, sefa la blocul alimentar, sefa la magazia blocului alimentar si de acolo sa-ti dirijezi toate lucrurile cum vrei. Această formă de a ne angaja în sistemul public toate rudele și toate rubedeniile, pe banii concetățenilor noștri, este un act de o gravitate rară.

Altă suspiciune care planează asupra conducerii spitalului din Piatra Neamţ e că raţiile de hrană pentru pacienţi erau mai mici decât cele trecute în acte.

George Lazar, prefectul de Neamt: Pentru ca se pare ca spitalul judetean Neamt in loc sa fie o locatie snaitara care sa asigure, in mod exclusiv, sanatate publica. A fost transformat într-o afacere a unor familii.

Prefectul acuză de copmplicitate vechea conducere, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Şi pentru ei cere acum anchetă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.