Ziua Mondială a Diabetului. Ce înseamnă această boală şi cât de restrictivă este
De Ziua Mondială a Diabetului, dependenţii de insulină ne învaţă încă o dată ce înseamnă această boală şi cât de restrictivă este. Sănătatea lor depinde de conţinutul redus de zahăr.
De Ziua Mondială a Diabetului, dependenţii de insulină ne învaţă încă o dată ce înseamnă această boală şi cât de restrictivă este. Sănătatea lor depinde de conţinutul redus de zahăr.
La fel de atenţi ar trebui să fie însă şi ceilalţi români, spun specialiştii, mai ales că mesele noastre sunt extrem de bogate în zaharuri şi grăsimi.
Iar pericolul pe care nu toată lumea îl cunoaşte este zahărul ascuns în diverse alimente la care nu ne-am aştepta: mezeluri, pâine, muştar sau ketchup.
De la conserve la sucuri, gustări, prăjituri şi chiar pâine, cele mai multe alimente sunt o provocare pentru Cristina. Diagnosticată la 11 ani cu diabet juvenil, trebuie să studieze atent etichetele, zi de zi. Pentru că zahărul este aproape imposibil de evitat.
Sunt 800 de mii de români diagnosticaţi cu diabet. Doar o linguriţă de zahăr în plus le poate afecta grav sănătatea.
În ciuda avertismentelor medicilor, românii consumă mult zahăr. La fiecare 2000 de calorii consumate, doar 200 trebuie să provină din zaharuri.
De Ziua Mondială a Diabetului, asociaţia bolnavilor a anunţat că va tipări un ghid care va putea fi folosit de toată lumea, deoarece care va conţine principalele alimente şi aportul caloric şi nutriţional al fiecăruia.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰