Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 1 iunie Ziua Copilului. Autobuz pictat de zeci de prichindei, la Muzeul Astra din Sibiu. Unde va fi expus

Ziua copilului a fost sărbătorită în întreaga ţară. La Muzeul Astra din Sibiu, de exemplu, cei mici au învăţat cum să împletească nişte coşuri de nuiele sau să confecţioneze vase de lut. Iar la Constanţa, peste 60 de prichindei de la grădiniţele din tot judeţul au fost preţ de câteva ore mici cercetori sau chiar savanţi.

de Redactia Observator

la 02.06.2024 , 08:40

La Muzeul Astra din Sibiu, meşterii populari, veniţi din toate colţurile ţării, le-au împărtăşit celor mici tainele meseriilor pe care ei le practică.

"A împleti şi a fi atent la tot ce înşiri aici înseamnă răbdare, atenţie. Exact ceea ce lipseşte copiilor din ziua de astăzi", povesteşte unul dintre meşteri.

Copiii au fost invitaţi să îşi arate creativitatea desenând un autobuz.

Vezi și

"Ne-am gândit să dăm posibilitatea copiilor să deseneze un autobuz, pe care ulterior să îl expunem timp de o săptămână în faţa magazinului Dumbrava în centrul oraşului", explică Raluca Racz, reprezentatul unei companii de transport.

Pe acelaşi subiect

Iar pentru ca cei mici să nu plece cu mâna goală, organizatorii au pregătit şi un târg de jucării, realizate din materiale naturale. Meşteşugarii îi asigură pe părinţi că surprizele sunt deopotrivă inclusiv nostalgice. "Sunt jucării făcute din lemn. Jucăriile copilăriei, totul e natural, bio. Ele sunt sigure pentru că sunt din lemn natural şi nu sunt tratate cu absolut nimic", spune meşteşugarul Mihai Ionci

Copiii au fost sărbătoriţi şi în judeţul Mureş. Cei mici s-au relaxat şi întrecut la un concurs de pescuit pe lacul Culpiu. Iar în Constanţa, copiii, însoţiţi de adulţi, au experimentat o zi din viaţa unui cercetător. 

"STEM este un acronim. Ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică şi noi abordăm interdisciplinar cele patru disicipline şi astfel sa scotem din rutina de zi cu zi", explică Beatris Epure, director Grădința 45.

La final, cu toții au fost premiați.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri sociale » 1 iunie Ziua Copilului. Autobuz pictat de zeci de prichindei, la Muzeul Astra din Sibiu. Unde va fi expus