Antena Meniu Search
x

Video 1 Mai ca acasă. Românii din Italia au sărbătorit tradiţional, cu mici şi grătare. Magazinele româneşti, golite

Sunt departe de ţară, dar nu şi de tradiţii. Românii din Italia au sărbătorit ca acasă weekendul prelungit de 1 mai: cu mici şi carne la grătar, înconjuraţi de rude şi prieteni. Fie că au stat în case sau au mers la iarbă verde, voia bună nu a lipsit. Iar magazinele cu specific românesc au făcut vânzări record.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 08:40

Vezi și

Robert şi prietenii lui s-au strâns la o petrecere în aer liber în Bologna. Iar grătarele au început să sfârâie imediat. Bucătarii de ocazie au lucrat la mai multe mâini şi au început să întoarcă micii, cârnaţii, pulpele de pui şi carnea de porc. Pe mese, castroanele s-au umplut cu salate, iar berile au curs în aşteptarea felului principal. Câţiva metri mai încolo, domnul Preda îşi aminteşte de ultima sărbătoare de 1 mai petrecută în România, acum 20 de ani. 

Dl Preda: Sărbătorim cu grătar, cu multă distracţie, bere, vin. Exact ca în România, de 1 mai. 

Reporter: Vă alină dorul de acasă acest lucru?

Dl Preda: Da, foarte mult. 

Pe acelaşi subiect

Magazinele româneşti, acaparate de clienţi

Toată mâncarea de pe grătare provine de la magazinele româneşti din zonă, care aduc produsele din ţară. Rafturile sunt pline cu brânzeturi, peşte afumat, pufuleţi şi multe altele. În acest weekend însă, clienţii au cerut în mod special un singur lucru. 

Mihai este în Italia din 2007. Dar nu acceptă să înlocuiască grătarul românesc cu alt fel de mâncare. 

Reporter: Aţi sărbătorit în fiecare an 1 mai în stil românesc?

Mihai: Tot timpul în stil românesc, eu aşa merg. Sărbătoarea românească e a mea, e a noastră. 

Proprietarii magazinelor au şi ei motive de sărbătoare. Congelatoarele cu carne s-au golit, la fel şi frigiderele cu bere. Românii nu se dezmint, oriunde s-ar afla.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » 1 Mai ca acasă. Românii din Italia au sărbătorit tradiţional, cu mici şi grătare. Magazinele româneşti, golite