Antena Meniu Search
x

1.000 de angajati ai CFR Marfa ar putea fi disponibilizati

Executivul pregateste o hotarare de guvern prin care aproximativ 1.000 de angajati ai CFR Marfa sa poata beneficia de plati compensatorii. Guvernul nu a putut impune companiei Grupul Feroviar Roman sa mentina un anumit numar de angajati, asa ca ar putea avea loc disponibilizari.

CFR Marfa are, in prezent, in jur de 9.000 de angajati, dar aproape 1.000 dintre acestia si-ar putea pierde locurile de munca.

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca au inceput procedurile legale pentru ca 1.000 de salariati sa poata beneficia de salarii compensatorii: „Sunt in pregatirea unei hotarari de guvern pentru ca 1.000 de angajati, daca vor dori sa fie disponibilizati, sa poata beneficia de salarii compensatorii (...) Doresc sa ma asigur ca pot beneficia de salarii compensatorii salariatii CFR Marfa. Mai departe vom vedea care si cati salariati vor putea fi disponibilizati".

Guvernul nu a putut impune prin caietul de sarcini mentinerea actualului numar de angajati pentru o anumita perioada de timp, a mai spus Fenechiu, conform Mediafax.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » 1.000 de angajati ai CFR Marfa ar putea fi disponibilizati