Antena Meniu Search
x

100.000 de crestini sunt ucisi in fiecare an din cauza credintei lor

Un oficial de rang inalt al Vaticanului, Silvano Maria Tomasi sustine ca aproximativ 100.000 de crestini sunt ucisi anual, in intreaga lume, din cauza credintei lor

Potrivit lui Tomasi, citat de Daily Mail, oamenii isi pierd viata din cauza credintei lor, in special in Africa, Orientul Mijlociu si Asia, iar aceste cifre sunt “socante” si “incredibile”, a spus monseniorul.

Acesta a mai povestit ca in unele parti ale lumii, crestinii au fost fortati sa isi paraseasca locuintele, le-au fost distruse bisericile si au fost adesea supusi violurilor, rapirilor si discriminarii, facand referire in special la rapirea a doi episcopi ortodocsi in apropierea orasului Aleppo din Siria, incident care s-a petrecut in luna aprilie. Libertatea religioasa este ingradita de "sectarism, intoleranta, terorism si legislatie bazata pe excludere".

De asemenea, secretarul Consiliului Pontifical pentru Justitie si Pace de la Vatican, Mario Toso, a afirmat recent ca discriminarea fata de crestini "ar trebui combatuta in acelasi mod in care se face acest lucru cu antisemitismul si islamofobia". Declaratiile au venit in contextul in care cea mai mare Biserica Penticostala din Iran a fost inchisa, la numai o saptamana dupa ce pastorii acesteia au fost arestati chiar in timpul unei slujbe.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 100.000 de crestini sunt ucisi in fiecare an din cauza credintei lor