Antena Meniu Search
x

Din 15 mai, muzeele revin din online în realitate

Mai toate îşi deschid porţile, însă cu măsurile specifice pandemiei. Cuvântul de ordine este siguranţa, astfel că operele de artă nu vor mai fi explicate de ghizi, iar masca va fi obligatorie. La fel şi comerţul. Cu paşi mărunţi, magazinele îşi deschid uşile pentru clienţi, iar cele de cartier şi-au modificat programul.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 16:39

Vezi și
  • Muzeele se redeschid, dar cu reguli speciale
  • Măsuri stricte de igienă pentru vizitatori

La Muzeul Satului, doar angajaţii şi pisicile s-au mai plimbat pe alei în timpul stării de urgenţă. Situaţia se va schimba din 15 mai. Muzeul îşi va deschide porţile, dar cu respectarea unor măsuri stricte.

PAULA POPOIU, manager Muzeul Național al Satului - Nu vor fi grupuri mai mari de 5 persoane care să intre în muzeu. Vor putea să intre, să zicem, 3 grupuri a câte 5 persoane, dar fiecare vor vizita o altă zonă a muzeului.

În muzeu, nu vor fi mai mult de 20 de persoane în acelaşi timp.

În interiorul căsuțelor de la muzeul satului nu vor putea să intre mai mult de 2 persoane. Aceasta vor trebui să poarte mască și să păstreze distanța recomandată.

Vizitele vor fi limitate la cel mult 2 ore şi jumătate. Iar programul va fi de la ora 10 la 18 şi 30 de minute. În muzeele din spaţii închise, regulile sunt şi mai stricte.

LIVIU CONSTANTINESCU, director Muzeul Național de Artă al României - Vom face un control la intrare de măsurare a temperaturii. Din fericire avem curtea asta mare care se poate transforma în spațiu de așteptare.

Biletele vor fi vândute online, iar vizitatorii nu vor mai avea parte de un ghid. Nu doar muzeele fac pasul spre normalitate, ci şi unele magazine.

Din 15 mai ne vom putea cumpara haine din magazine şi nu doar din online. Atenţie însa, nu mergeti la mall-uri, ele raman închise. Vor fi deschide doar magazinele care au iesire direct spre exterior.

Şi reţelele de magazine de cartier îşi adaptează programul. După data de 15 mai vor ţine deschis până la ora 23. La fel şi hipermarketurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Din 15 mai, muzeele revin din online în realitate