Antena Meniu Search
x

150.000 de pelerini pe dealul credinței

Peste 150.000 de oameni au participat, astăzi, în Harghita la ce mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est

Vezi și

Peste 150.000 de oameni au participat, astăzi, în Harghita la ce mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est

Peste 150.000 de persoane, între care şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, au asistat, sâmbătă, la slujba de Rusaliile catolice oficiată pe Muntele Şumuleul Mic din Harghita. Slujba de Rusalii s-a încheiat cu binecuvântarea Papei Francisc, transmisă de arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György.

Sâmbătă dimineaţă, din Catedrala franciscană de la Şumuleu-Ciuc a fost scos stindardul purpuriu al localităţii, numit "labarum", care are o greutate de 25 de kilograme, acesta fiind purtat până la altarul triplu de pe Muntele Şumuleul Mic.

Pelerinii din Joseni, descendenţii credincioşilor preotului István, cel care i-a condus spre victorie pe secui în anul 1567, în lupta pentru păstrarea religiei romano-catolice, au stat în fruntea procesiunii. Ei au fost urmaţi de preoţi şi de purtătorii simbolurilor tradiţionale ale bisericii: drapelul sfânt al Şumuleului şi stema Bazilicii Minore ("Basilica Minor”), rang pe care Papa Pius al XII-lea l-a acordat, în 1948, Bisericii Franciscane de la Şumuleu Ciuc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » 150.000 de pelerini pe dealul credinței