Antena Meniu Search
x

183 de specializari desfiintate in facultati

Ministerul Educatiei vrea sa desfiinteze 183 de specializari de la 37 de Universitati din tara. Decizia apare exact in perioada in care au inceput inscrierile la facultati

Vezi și

Ministerul Educatiei a luat aceasta decizie fie pentru ca respectivele specializari nu mai indeplinesc conditiile de acreditare, fie nu mai exista doritori pentru inscrierea la aceste facultati, fie produc specialisti in domenii pentru care nu mai exista cerere pe piata.

Exemple de specializari care ar urma sa dispara din anul universitar 2013-2014: la Universitatea Bucuresti se inchid programele de chimie in engleza si fizica in franceza, invatamant la zi. De la Psihologie dispare invatamantul la distanta, iar Administratia Publica se va studia doar la zi, nu se vor mai face inscrieri la frecventa redusa sau la distanta. De la Universitatea Babes Bolyai din Cluj dispare, spre exemplu, chimia mediului, iar mai multe specializari in limba maghiara nu vor mai putea fi facute la distanta. In total, din cele peste 2.700 de specializari cate exista in invatamantul superior din Romania, ar urma sa dispara 183. Oficial, Universitatile spun ca nu au mai facut inscrieri pentru aceste specializari.

In plus, patru institutii de invatamant superior din Romania intra sub monitorizare, iar alte sase au doar autorizare provizorie. La toate s-au facut deja inscrieri si e posibil ca macar o parte dintre ele sa se trezeasca cu lacatul pe usa. Pe aceasta lista sunt trecute: Universitatea Mihai Eminescu din Timisoara, Universitatea financiar bancara din Bucuresti, universitatea Mihai Viteazu din Craiova si fundatia universitara Milenium din Timisoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 183 de specializari desfiintate in facultati