Antena Meniu Search
x

Minunile pe care 12 măicuţe le fac pentru copiii orfani de care au grijă: unul e medic rezident la Paris, doi sunt acum profesori, doi ingineri

200 de suflete ale nimănui au învăţat să zâmbească şi să spună "acasă" într-un aşezământ mănăstiresc din Odorheiu Secuiesc!

Vezi și

200 de suflete ale nimănui au învăţat să zâmbească şi să spună "acasă" într-un aşezământ mănăstiresc din Odorheiu Secuiesc! Nu sunt doar copii, sunt şi tineri trecuţi de 18 ani, care acum merg la facultate. De ei au grijă 12 măicuţe, care reuşesc să le fie mame şi profesoare.

"De 20 de ani, noi trăim aşa. Noi nu ştim cine vine mâine, sau poimâine, sau luna viitoare să ne aducă mâncare, să ne aducă bani. În fiecare zi, în casa Sfântului Iosif se întâmplă o minune!" Aşa, cu încredere şi bucurie, măicuţele greco-catolice de la Aşezământul "Inimi Neprihănite" scriu poveşti de viaţă pentru copiii fără copilărie.

"Bucuria e mult mai mare atunci când dăruieşti, decât atunci când primeşti." Acolo, copiii au parte de educaţie, de asistenţă medicală şi mai ales de atenţie. "Ei stau aici. După ce termină orele, se întorc, mănâncă şi, la ora 3, încep meditaţiile." 

În casă sunt săli de sport, de pictură, sculptură, bibliotecă, un mic muzeu cu obiecte tradiţionale şi locuri de joacă de vis. În aşezământ sunt 150 de copii şi 50 de studenţi care fac naveta în oraşele învecinate. "Cu siguranţă condiţii mai bune n-am fi găsit în altă parte. Susţinere şi iubire din partea tuturor. Suntem aşa, ca fraţii. E foarte bine!"

Măicuţele se pot mândri deja cu câteva generaţii de tineri care şi-au găsit drumul: "Două profesoare, doi ingineri silvici, opt asistente medicale, şase educatoare. Este o doctoriţă la Târgu Mureş şi face rezidenţiatul la Paris acum."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Minunile pe care 12 măicuţe le fac pentru copiii orfani de care au grijă: unul e medic rezident la Paris, doi sunt acum profesori, doi ingineri