Antena Meniu Search
x

Video 400 de locuri de veci, scoase la licitaţie în Sibiu. De la cât porneşte preţul, în funcţie de poziţionarea în cimitir

Primăria din Sibiu vrea să îşi mărească bugetul local, cu bani obţinuţi din vânzarea locurilor de veci. Peste jumătate de milion de euro ar urma să obţină, punând la bătaie peste 400 de morminte. Cei care vor un loc de veci la intrarea în cimitir trebuie să scoată din buzunar peste 5000 de lei. O sumă mult prea mare pentru majoritatea localnicilor, pentru care locurile de la periferia cimitirului rămân în continuare singura variantă.     

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 08:55

Vezi și

Noile locuri de veci se vor afla chiar la intrarea în Cimitirul Municipal. Interesul este mare, pentru că cele 430 de morminte se află în vecinătatea aleii principale de acces în cimitir. 

Locuri de veci la licitaţie

Mirela Gligore - purtător de cuvânt Primăria Sibiu: Sunt însă şi anumite locuri în zona principală a cimitirului care sunt mai solicitate, mai căutate de către sibieni. Se doreşte licitarea concesionării pe 25 de ani cu plic închis a acestor locuri.

Pentru un loc de veci în zona premium a cimitirului, licitaţia porneşte de la 5000 de lei. Pentru un lot format din două locuri de mormânt, preţul de pornire este dublu, adică 10.000 de lei. Mulţi şi-ar dori un loc aici, însă puţini au bugetul necesar. 

Pe acelaşi subiect

Localnică: Aş vrea să licitez, dar mi se par scumpe. 

Reporter: Credeţi că o să ajungă muritorii de rând la poziţia aceasta?

Localnică: Eu zic că nu. Tot numai cei cu bani.

Mirela Gligore - purtător de cuvânt Primăria Sibiu: În cimitir  mai sunt disponibile şi libere câteva sute de locuri care pot fi concesionate de sibieni în regim normal.

Cei care nu vor un loc de veci la intrare, pot opta pentru concesionarea unui mormânt spre periferia cimitirului, pentru care preţul este de 1000 de lei pe o perioada de 25 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 400 de locuri de veci, scoase la licitaţie în Sibiu. De la cât porneşte preţul, în funcţie de poziţionarea în cimitir