Antena Meniu Search
x

Video Un sat a fost cuprins de flăcări de la candelele aprinse la cimitir: "Era flacăra de aproape 4m". A ars inclusiv un cuib de berze

Un sat întreg s-a trezit în mijlocul unui infern după ce câteva candele lăsate nesupravegheate în cimitir au aprins vegetația uscată. De câteva clipe a fost nevoie ca flăcările să se extindă spre casele din cătun. Trei oameni au fost răniţi, iar mai multe case s-au făcut scrum. Agoniseala de-o viaţă a dispărut în câteva ore.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.07.2022, 19:48

Vezi și

Focul a izbucnit la ore prânzului şi s-a extins în doar câteva clipe. La patru ore de la anunțarea incendiului, încă mai erau focare nestinse complet. Disperați, oamenii le-au cerut pompierilor să nu plece până nu sunt siguri că e totul în regulă. 

Culmea, dezastrul a plecat din cimitirul satului. Câteva candele şi lăsate nesupravegheate la morminte au aprins vegetația uscată, iar de aici s-a dus peste tot. 

Localnic: Am văzut fum la o distanță destul de mare care se tot ridica și nu puteam să ne dăm seama ce se întâmplă. 

Reporter: Cât de repede a a ajuns focul aici? 

Pe acelaşi subiect

Localnic: A ajuns în câteva minute. 

Oamenii au luat ce-au avut la îndemână ca să dea o mână de ajutor, dar a fost peste puterilor lor să stăvilească flăcările. 

Martorii descriu amploarea dezastrului

Femeie: Încercai eu să dau cu găleata, cu astea, dar ce să mai, că era flacăra de aproape 4 metri. 

Focul s-a extins rapid şi a fost la un pas să cuprindă tot satul. 

Reporter: S-a apropiat și de casa dumneavoastră? 

Femeie: Da, podul și anexele, mai multe materiale. Podul a picat și în casă prin tavan, dacă am dus apa. Am încercat să facem față. Materiale de construcții luasem să fac și eu o baie la spatele casei și mi-au ars. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Cât de violent a fost focul ne putem da seama dacă ne uităm la cuibul acelei berze care a ars aproape în totalitate. 

26 de proprietăţi, inclusiv şapte case, au fost afectate de incendiu. Din trei locuinţe a rămas doar scrum. Trei persoane au fost rănite, două s-au intoxicat cu fum şi una şi-a luxat o gleznă. Două dintre victime au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, cea de-a treia refuzând transportul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un sat a fost cuprins de flăcări de la candelele aprinse la cimitir: "Era flacăra de aproape 4m". A ars inclusiv un cuib de berze