Antena Meniu Search
x

5 principii de bază pentru a-ți găsi un job în anul 2020

Dacă este momentul să-ți găsești un job nou, probabil te întrebi ce metode funcționează. Cu siguranță vrei să fii eficient. În plus, în era tehnologiilor moderne de comunicare, ai mai multe oportunități. Pentru a-ți alcătui o strategie care să dea rezultate rapid, iar tu să te angajezi mai repede decât crezi, te invităm să parcurgi acest articol

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 17:51

5 principii de bază pentru a-ți găsi un job în anul 2020
5 principii de bază pentru a-ți găsi un job în anul 2020 - universe.jumpstory.com
  1. Realizează o cercetare amănunțită în online

Accesează un site de recrutare cu vechime, care are o ofertă variată de joburi din diverse domenii. Astfel, vei avea posibilitatea să aplici la cât mai multe posturi vacante. Găsești locuri de muncă pe bestjobs.eu, în plus portalul oferă și o serie de sfaturi care să te ajute în procesul de căutare al jobului mult visat.

  1. Apelează la cunoscuți

O metodă pe care să o aplici în paralel cu depunerea CV-urilor pe un portal de recrutare, este aceea de a le spune cunoscuților că îți cauți un job. Nu ai de ce să te sfiești. Prin urmare, gândește-te unde lucrează prietenii, foștii tăi colegi de job sau de facultate. În cazul în care este vorba de o companie din care ai vrea să faci parte, roagă persoana să dea CV-ul tău responsabilului de la HR.

  1. Aplică direct pe site-ul companiei

Poate ai în minte o companie sau mai multe, în care ți-ai dori să lucrezi. Accesează site-urile acestora, fă-ți cont de candidat dacă ți se cere și aplică CV-ul în secțiunea special dedicată din „pagina de cariere”. Poți trimite CV-ul tău și la o adresă de e-mail afișată pe site. De asemenea, aplică atât la firmele care au joburi scoase la concurs, cât și la cele care nu prezintă niciun job disponibil. S-ar putea ca experiența prezentată în CV-ul tău să le trezească un real interes.

  1. Asigură-te că ai un CV bine pus la punct

Pregătirea CV-ului este primul pas al procesului de a-ți găsi jobul dorit. Alocă suficient timp pentru a-l pune la punct, astfel încât să-ți mărești șansele de a fi chemat la interviu. Este esențial ca CV-ul tău să fie ușor de urmărit și să aibă informații relevante din carieră. 

Recomandarea este să nu ai un CV lung, care să se întindă pe mai mult de două pagini. Prin urmare, este important să structurezi și să sintetizezi informația. De asemenea, verifică-ți CV-ul după ce l-ai redactat, pentru a te asigura că nu s-a strecurat nicio greșeală de ortografie.

  1. Pregătește-te pentru fiecare interviu

Odată ce ai primit mult așteptatul telefon și ai fost invitat la interviu, este indicat să te pregătești pentru întâlnirea cu posibilul angajator (care poate fi pe camera web). Află mai multe despre companie, pregătește-ți niște întrebări pe care să le poți adresa în cazul în care ți se cere. Ferește-te de cele de tipul: „De ce a părăsit compania angajatul dinaintea mea?” sau „După cât timp primesc mărire de salariu?”.

Sfatul este ca în timpul interviului să te poziționezi ca un partener de discuție, să ai încredere în tine. Deci nu te subevalua. Afișarea entuziasmului și a unei atitudini pozitive reprezintă de asemenea un mare plus.  

Iar dacă este vorba de un interviu online, ai grijă să te familiarizezi dinainte cu tehnologia folosită, Skype, Hangouts, ai grijă la decor și ține minte să privești tot timpul la cameră pentru ca intervievatorul să îți poată vedea privirea.

Anul 2020 poate fi considerat ca unul plin de provocări în nișa angajărilor. Fii perseverent, tratează fiecare etapă a procesului de angajare cu maximă seriozitate, fii sigur pe tine și jobul mult visat va fi cu siguranță al tău. Succes!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 5 principii de bază pentru a-ți găsi un job în anul 2020