Antena Meniu Search
x

Video 6.500 de morţi, zeci de mii de răniţi şi 1.000 de clădiri distruse complet. Scenariul oficial al unui cutremur în Bucureşti

În cazul unui cutremur produs pe timp de noapte, aproape 100.000 de bucureşteni ar putea rămâne captivi printre dărâmături. Iar cel puţin o mie de clădiri vor fi rase de pe faţa pământului. Nu este scenariul unui film ci un document oficial dat publicităţii de Prefectura Capitalei. Specialiştii care au făcut studiul spun că un cutremur ar fi "factor de risc major" pentru Bucureşti.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.06.2022, 14:26

Vezi și

Ne aşteptăm la un scenariu negru, cel puţin asta arată ultimul studiu al Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă care dezvăluie ce s-ar întâmpla în Capitală în cazul unui cutremur puternic, asemenea celui din 1977, adică o magnitutine de 7,5.

Bucureşti, dramatic avariat în cazul unui cutremur puternic

Specialiştii de la Prefectură apreciază că 23.000 de clădiri din Bucureşti vor suferi avarii grave, iar dintre acestea 1.000 se vor prăbuşi. Cifre foarte mari sunt şi la capitolul răniţi şi decese: 6.500 de persoane îşi vor pierde viaţa, vor fi peste 16.000 de răniţi grav, peste 23.000 de răniţi uşor şi peste 10.000 de persoane care vor avea nevoie de spitalizare.

Cifrele sunt atât de mari pentru că riscul seismic a crescut în Capitală de la un an la altul. Un principal motiv este şi că densitatea populaţiei în Bucureşti a crescut în acelaşi ritm, o populaţie care reprezintă 10% din populaţia ţării. Pe lângă asta, clădirile din Bucureşti sunt destul de şubrede, nereabilitate şi sunt un pericol chiar şi în lipsa unui cutremur atât de puternic. Cele mai multe sunt în centrul oraşului, iar în cazul unui astfel de cutremur, întreaga zonă o să fie izolată complet, făcând ca intervenţia pompierilor să fie aproape imposibilă în acea zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » 6.500 de morţi, zeci de mii de răniţi şi 1.000 de clădiri distruse complet. Scenariul oficial al unui cutremur în Bucureşti