Antena Meniu Search
x

Video 90 de familii trăiesc în beznă totală de două luni, după ce blocul a rămas fără curent. Oamenii îşi încarcă telefoanele la magazinele din cartier

90 de familii din Capitală trăiesc în beznă totală de mai bine de două luni, după ce blocul în care locuiesc, din sectorul cinci, a rămas fără curent electric. Locatarii îşi încarcă telefoanele la magazinele din cartier, iar lanternele sau lumânările sunt sursele obişnuite de lumină. Motivul ar fi... birocraţia! Oamenii aşteaptă o semnătură de la primar pentru a avea energie electrică, dar aceasta nu vine.

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 08:27

Vezi și

Scările blocului nu se pot urca fără lanternă sau telefon mobil. Sunt obiectele care au devenit cel mai de preţ lucru pentru cele 90 de familii care locuiesc în blocul din sectorul cinci. Oamenii trăiesc în beznă, fără căldură sau apa caldă. Se hrănesc cu conserve şi mâncare rece. Tot ce gătesc se strică, aşa că frigiderele sunt complet goale. 

Locatar: Din 27 iulie este nefolosit (frigiderul). De obicei după ora 18 nu mai consum lichide să nu mă duc la toaletă, să nu mă împiedic. M-am împiedicat involuntar ziua. 

De mai bine de două luni, oamenii încălzesc oale cu apă pe aragaz pentru a se spăla la lighean. Iar noaptea dorm înveliţi cu pilote sau pături şi haine groase.

Bătrân: 17 grade este temperatura în cameră! Dormim cât mai gros îmbrăcaţi!  

Pe acelaşi subiect

O femeie spune ca a ajuns în pragul disperării. Cel mai greu îi este când se lasă noaptea şi trebuie să doarmă fără copii. A fost nevoită să-i trimită la bunici ca să poată intra la cursuri online şi să stea la căldură: "Abia aştept, a doua zi să mă duc la serviciu ca să am o sursă de curent, să pot să-mi încarc un telefon, să mă încălzesc un pic pentru că aici nu se mai poate!"

În plus, o bătrânică de 87 de ani suferă de insuficienţă respiratorie cronică şi trebuie să stea conectată la aparatul de oxigen cel puţin 15 ore pe zi. 

Mama bătrânei: De mai bine de două luni de zile nu-l mai putem folosi din cauza lipsei de curent electric!  

Bătrână: Nu se mai poate, mă umple plânsul mereu. Nici nu pot să dorm noaptea! 

Actele stau pe biroul Primarului de mai bine de o lună

Blocul a fost construit în 2012, iar din cauza problemelor pe care dezvoltatorul le-a avut cu legea, acesta nu a putut branşa clădirea la electricitate. Timp de nouă ani, blocul a fost legat la contorul unei garsoniere din apropiere, însă improvizaţia periculoasă a fost observată de furnizorul de electricitate, care a tăiat curentul. De atunci, locatarii au strâns toate documentele şi actele necesare ca să poată branşa blocul la curent. 

Doiniţa Mihai - locatar: Avem nevoie în acest moment de un certificat de urbanism care să fie eliberat de Primăria Capitalei pentru ca firma de execuţie să înceapă să obţină avizele. 

Actele stau pe biroul Primarului de mai bine de o lună, spun oamenii, însă fără a fi semnate până în prezent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 90 de familii trăiesc în beznă totală de două luni, după ce blocul a rămas fără curent. Oamenii îşi încarcă telefoanele la magazinele din cartier