Antena Meniu Search
x

A renunţat la un job plătit regeşte pentru a conduce o şcoală din România. El este Robert Brindely, americanul a cărui viaţă bate filmul

A abandonat Oxford şi Cambridge, ca să lucreze în domeniul petrolierMai apoi, a renunţat la un salariu regesc, pentru unul de numai un dolar pe săptămână. Iar acum este directorul unei şcoli internaţionale din România.

Vezi și

A abandonat Oxford şi Cambridge, ca să lucreze în domeniul petrolier. Mai apoi, a renunţat la un salariu regesc, pentru unul de numai un dolar pe săptămână. Iar acum este directorul unei şcoli internaţionale din România.

Îl cheamă Robert Brindley. Şi e întruchiparea optimismului. E un rebel convins, dar, paradoxal, şi un tradiţionalist. Îi plac pantofii sofisticaţi, şosetele îndrăzneţe şi iubeşte să-i educe pe elevi.

El este Robert Brindley. Acum, director la o şcoală internaţională din Capitală.

În ciuda funcţiei considerată rigidă, este un rebel. Un familist. Un optimist convins. Iar viaţa lui... bate filmul. 

La 17 ani, a lăsat în urmă ideea de a merge la Oxford sau Cambridge, aşa cum deja stabilise cu părinţii, ca să lucreze în Marea Nordului...în domeniul petrolier. Şi a lucrat. Dar, după câteva luni, şi-a schimbat din nou drumul.

A ajuns în Irlanda, unde câştiga o avere. Dar banii nu l-au atras. S-a transferat la un job unde era plătit cu un dolar pe săptămână. Cărţile l-au inspirat. 

Acolo a întâlnit-o şi pe actuala lui soţie.

Următorul loc pe harta vieţii lui: Creta. Repara bărci. Nici acolo nu a stat foarte mult.

În total, a fost în peste 60 de ţări şi în 15 dintre ele a şi lucrat. În 2014, a descoperit România şi de atunci este directorul unei şcoli internaţionale.

Încă de când a venit a revoluţionat instituţia. Le-a schimbat elevilor planul de nutriţie şi i-a învăţat să mănânce corect.

Îi învaţă ce e adevărat şi ce este fals, dar şi cum să iubească matematica. Deocamdată, aici e casa lui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A renunţat la un job plătit regeşte pentru a conduce o şcoală din România. El este Robert Brindely, americanul a cărui viaţă bate filmul