Antena Meniu Search
x

Hotel emblematic al Bucureştiului, distrus de foc. Clădirea nu avea sistem de alarmă la incendiu

Un hotel simbol al oraşului a fost distrus de foc astăzi. Este vorba despre Hotelul Triumf, de pe bulevardul Kiseleff din Bucureşti, o clădire de patrimoniu care a fost cândva casă pentru angajaţii BNR şi ar fi putut ajunge sediu DNA. Turiştii au fost evacuaţi la timp, dar pagubele sunt însemnate: fumul şi focul au stricat nu doar mansada ci şi camerele aflate la ultimele etaje. Cauzele incendiului nu se cunosc încă.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.09.2020, 21:01

Vezi și
  • Cauzele incendiului nu se cunosc încă
  • Hotelul Triumf este inclus pe lista monumentelor istorice şi e un simbol al oraşului

La orele dimineţii clădirea impozantă din centrul Capitalei este cuprinsă de flăcări. O armată de pompieri, echipaje SMURD şi poliţişti ajung imediat la hotel. Prioritatea a fost evacuarea turiştilor şi a angajaţilor.

Marius, client: Ni s-a spus că nu e mare lucru, dar până la urma s-a dovedit ca a fost un incendiu cam mare.

Reporter: Când v-aţi dat seama că e ceva serios?

Marius, client: Când a venit poliţia a bătut în uşă să evacuăm atunci ne-am dat seama că e ceva serios. Era un pic de haos, era lumea panicată.

Daniel Vasile, purtător de cuvând ISUB-IF: Arderea s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. S-a extins pe orizontal. La nivelul inferior se aflau clienţi. Era fum în partea de sus şi flacără, dar fumul s-a propagat şi către nivelul inferior.

Clădirea nu avea sistem de alarmă la incendiu.

Daniel Vasile, purtător de cuvând ISUB-IF: Acest hotel nu necesită parcurgerea etapelor de avizare autorizare ISU fiind un hotel vechi la care nu s-au făcut modificări care să determine necesitatea obţinerii autorizaţiei.

Hotelul Triumf este inclus pe lista monumentelor istorice şi e un simbol al oraşului.

Localnică: Era unul dintre cele mai elegante hoteluri care țineau de gospodăria de partid. Am intrat cam în luna martie. Nu mai erau cazările care erau înainte de '90. Îmi pare rău pentru că e o clădire veche, e o clădire emblematică pentru Bucureşti. Acesta era drumul pe care venea regele Carol.

Andre Rotaru, reporter Observator: Hotelul cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi nu a mai fost renovat din anii '50. RAPPS a încercat să vândă clădirea de mai multe ori, fără succes. Chiar dacă ultimul preţ a fost de doar 14 milioane de euro. La un moment dat chiar și DNA ar fi urmat să se mute aici însă s-a renunţat la idee după ce s-a ajuns la concluzia că reparaţiile ar fi costat prea mult

Hotelul Triumf a fost construit în perioada interbelică de Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf.

Clădirea a fost folosită ca bloc de locuințe de angajații Băncii Naționale și utilizată ulterior, după al doilea Război Mondial, de Partidul Comunist ca hotel pentru cazarea oaspeților din străinătate.

După 1989, clădirea a început să se degradeze. Acum, hotelul are doar două stele şi un grad de ocupare anual de doar 10%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Hotel emblematic al Bucureştiului, distrus de foc. Clădirea nu avea sistem de alarmă la incendiu