Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A început repararea gropilor din pistele Aeroportului Otopeni

La Otopeni se fac primele reparaţii la pistă.

de Redactia Observator

la 17.04.2018 , 20:57

În urma imaginilor difuzate de Observator, în exclusivitate, cu căile de rulare pline de gropi de pe cel mai mare aeroport din ţară, dar şi ultimul incident în care asflatul de o pistă a sărit chiar în timpul decolarării uneor aeronave, autorităţile au început să intervină. Se fac primele reparaţii.

Gropile de pe una din căile de rulare de pe Otopeni au fost atât de serioase încât a fost nevoie să fie frezată o bucată de 1.200 de metri şi o grosime de 6 centrimetri iar în perioada următoare vor intra în reparaţii şi cele două piste. 

Craterele de pe aeroport se văd din satelit. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut şi anul trecut la dispoziţie bani, doar că au fost făcute doar cârpeli. Acum oficialii spun că vor cheltui 3,8 milioane de euro. 

Vezi și

Cele două piste ar trebuie să fie funcţionale 100% la finalul lunii iunie. În timpul lucrărilor, avioanele ar putea avea întârzieri. 

Lucrările vor fi făcute şi de una dintre firmele celebrului afacerist Costel Căşuneanu, cunoscut drept unul dintre regii asflatului. În 2014, ar fi făcut lucrările de proastă calitate pe pista 2, închisă parţial din această cauză. Despre situaţia pistelor s-a discutat astăzi şi în Parlament. 

Pista 1 are astflat de acum 20 de ani, iar a doua, în condiţii de vizibilate redusă, este închisă. Iar asta duce la incidente aviatice. În martie, un avion a smuls cu roata o bucată de asflat. Tot în acest an, un aparat de mari dimeniuni aproape a ratat aterizarea, după ce a ajuns pe partea impracticabilă a pistei. De atunci, aeronavele cu patru motoare nu mai au voie să aterizeze sau să decoleze pe Otopeni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » A început repararea gropilor din pistele Aeroportului Otopeni