Antena Meniu Search
x

Poliţe de asigurare reduse pentru şoferii cuminţi în trafic

Şoferii cuminţi ar putea obţine preţuri mai mici la asigurări, dacă acceptă să fie monitorizaţi, non-stop, în trafic.

Vezi și

Şoferii cuminţi ar putea obţine preţuri mai mici la asigurări, dacă acceptă să fie monitorizaţi, non-stop, în trafic. O companie a introdus deja conceptul, pentru poliţele casco, iar unii români deja şi-au montat pe maşini aparate care adună date despre toate mişcările pe care le fac la volan.

Aceasta este tipologia de şofer care a dus la explozia preţurilor la asigurările auto, în România. Pentru că riscul ca un şofer indisciplinat să provoace un accident este mai mare decât în cazul celor care conduc prudent. 

O companie de asigurări le promite şoferilor că îşi pot reduce costurile poliţelor, dacă circulă prudent şi îşi montează pe maşini un dispozitiv care le monitorizează comportamentul în trafic. Aparatul adună informaţii despre viteză, kilometri parcurşi pe zi, dar şi despre cât de des frânează sau accelerează brusc şoferul. Datele sunt transmise într-un server.

Sistemul funcţionează deja pe câteva sute de maşini din România. Dar ar putea încălca dreptul la intimitate, atrag atenţia avocaţii.

Reprezentanţii companiei care a implementat sistemul spun că nu vor stoca informaţii despre şoferi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Poliţe de asigurare reduse pentru şoferii cuminţi în trafic