Antena Meniu Search
x

Video A nins în staţiunile montane, dar turiştii nu se înghesuie pe pârtii de Paşte. Cabanierii se plâng că numărul rezervărilor a scăzut în ultima perioadă

Este primăvară în calendar şi iarnă în ţară. Vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile, iar la munte temperaturile sub zero grade aduc aminte mai degrabă de miezul iernii. A nins în staţiunile montane, iar stratul de zăpadă aşternut este numai bun pentru praticarea sporturilor de iarnă. Turiştii nu par totuşi să se înghesuie pe pârtii. La Rânca, de exemplu, cabanierii se plâng că numărul rezervărilor a scăzut foarte mult în ultima perioadă. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 19.04.2022, 14:41

Vezi și

Deşi a nins de noaptea trecută în staţiunea montană Rânca, iar stratul de zăpadă este mai mare de 25 de centimetri, turiştii nu vor să vină aici să îşi petreacă sărbătorile pascale. Cabanierii se plâng de faptul că anul acesta este cel mai slab an de până acum din punct de vedere al rezervărilor, deşi tarifele nu sunt deloc mari.

Pentru 2 nopţi de cazare, un turist poate scoate din buzunar în jur de 480-490 de lei, cu micul dejun, dar şi cu masa festivă inclusă. Nici aşa turiştii nu par să fie atraşi de zona montană din judeţul Gorj. Cabanierii mai dau vina şi pe autorităţile locale, dar şi pe cele de la nivel naţional pentru faptul că nu au făcut destul de multe investiţii în staţiune. Chiar şi aşa, proprietarii de cabane speră ca în ultimul moment telefoanele să sune, iar turiştii să îşi facă rezervări pentru perioada pascală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A nins în staţiunile montane, dar turiştii nu se înghesuie pe pârtii de Paşte. Cabanierii se plâng că numărul rezervărilor a scăzut în ultima perioadă