Antena Meniu Search
x

Prima ninsoare mai serioasă a acoperit şoselele şi i-a luat iar pe nepregătite pe drumari

Vremea s-a schimbat brusc, în doar 24 de ore! După câteva zile de vreme primăvăratică, România a fost lovită de un val de aer polar.

Vezi și

Vremea s-a schimbat brusc, în doar 24 de ore! După câteva zile de vreme primăvăratică, România a fost lovită de un val de aer polar. Iar acest lucru a dus la scăderi ale temperaturilor, chiar şi cu 17 grade. În unele regiuni a nins destul de consistent, iar asta a creat tradiţionalele probleme şoferilor.

După cinci ore de ninsoare, drumul nu s-a mai cunoscut. Norocul şoferilor a fost că maşinile 4x4 au făcut cărare. De drumari, nici vorbă. Deşi, există un contract de deszăpezire. 

Nu a mai fost însă nevoie de intervenţia drumarilor, pentru că ninsoarea s-a transformat în ploaie. 

În Harghita, oamenii au avut probleme cu frigul: "Săptămâna trecută, primăvară. Săptămâna asta, iarnă... La Miecurea Ciuc am avut minus 4 grade. Aici, la Odorheiul Secuiesc, minus 2." 

Pe acelaşi subiect

În curând, însă, vor fi probleme şi cu zăpada, pentru că în tot judeţul ninge încă de aseară. 

În Vaslui, sunt deja probleme: "Nu este curăţat! Ar trebui să de un pic cu nisip mai mult şi să cureţe drumul mai bine pentru că, mai ales pentru cine are o maşină cu tracţiune pe spate e foarte greu de urcat." 

În Capitală, a nins doar câteva ore. A fost însă suficient pentru ca pe maşini şi copaci să se depună un strat de zăpadă. Zăpada nu s-a depus pe şosele, însă şoferii s-au înarmat cu răbdare pentru ce va urma.  Dar şi cu anvelope de iarnă.

Vremea capricioasă a făcut însă, ieri, ravagii într-o localitate din Bistriţa-Năsăud. Un pod din Valea Ilvelor a fost luat de torenţii care s-au format după topirea bruscă a zăpezii. Autorităţile din Ilva Mare au promis rezolvarea rapidă a problemei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Prima ninsoare mai serioasă a acoperit şoselele şi i-a luat iar pe nepregătite pe drumari