Antena Meniu Search
x

Adio pâine... şi slăbeşti!

Cred că adevărata obsesie a femeilor este greutatea! Cunosc persoane a căror viaţă este o continuă cură de slăbire. Dar e bine să treci dintr-o dietă într-alta? Nutriţioniştii spun că nu e în regulă, atât timp cât noul mod de alimentaţie nu e ridicat la rang de "mod de viaţă". Care ar fi, totuşi, cel mai sigur mod de a scădea în greutate? Să ne facem propria dietă.

Vezi și

 Pâinea. Renunţăm cel mai uşor la ea când vrem să ţinem o dietă. Se numără printre alimentele care nu aduc niciun beneficiu sănătăţii. Pâinea albă are foarte puţini nutrienţi şi foarte multe calorii.

Nu este afacere nici dacă înlocuim pâinea albă cu cea din făină integrală. Nutriţioniştii spun că, deşi este mai sănătoasă, are acelaşi aport caloric.

În concluzie, pâinea trebuie eliminată complet. La fel şi produsele de patiserie. Pe lângă făină albă, plăcintele, cornurile sau gogoşile conţin şi foarte mult zahăr, deci pot afecta şi sănătatea, nu numai silueta. La fel de periculoase sunt şi sucurile.

Eliminate complet, băuturile carbogazoase ne-ar scăpa de 2-3 kilograme în jumătate de an. Sunt pline de îndulcitori şi potenţiatori de aromă. Un 1 litru de suc aduce un aport caloric de aproape 500 de kilocalorii. Mai mult decât o masă copioasă. La fel de mult îngraşă şi snacksurile, mai ales dacă le mâncă în faţa televizorului sau la film.

Atenţie mare şi la dulciuri. Ciocolata e bună, dar îngraşă. De preferat, pentru cine nu vrea să renunţe la ea, s-o înlocuiască cu varianta 75 sau 85% cacao.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Adio pâine... şi slăbeşti!