Antena Meniu Search
x

Administratorii de bloc vor fi obligaţi să arate cum au calculat fiecare leu în parte

Lista de întreţinere scapă de secrete ascunse sau nu. Preşedinţii de bloc şi administratorii vor fi obligaţi să arate cum au calculat exact fiecare leu în parte. Parlamentarii au modificat legea şi-i obligă să pună la vedere toate cheltuielile

Vezi și

Lista de întreţinere scapă de secrete ascunse sau nu. Preşedinţii de bloc şi administratorii vor fi obligaţi să arate cum au calculat exact fiecare leu în parte. Parlamentarii au modificat legea şi-i obligă să pună la vedere toate cheltuielile.

Unii o făceau şi până acum. Pentru administratorii obişnuiţi să mai ciupescă din banii locatarilor, însă, e o lovitură. 

Tabelele detaliate îi încurcă, la prima vedere, pe unii dintre locatari. Privite cu atenţie, însă, ele arată clar cum se calculează întreţinerea la bloc. Asociaţiile de proprietari vor fi obligate să arate cum au cheltuit fiecare leu. Dar şi modul în care se calculează costurile pentru fiecare apartament. Dacă dă un model şi zice că e lege, trebuie să-l respecţi. Dacă nu dă un model şi spune numai să se afişeze o să afişeze fiecare cum crede. Sute de asociaţii din Capitală fac deja acest lucru, chiar dacă legea nu le obligă. Însă, ca peste tot, există şi excepţii. Anul trecut, doar Primăria sectorului 1 a aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale. Asociaţia de proprietari din strada Turda, numărul 108, de exemplu, a primit 500 de lei amendă pentru că nu a convocat adunarea generală.

Amenda ajunge şi la 3 mii de lei dacă preşedintele de bloc sau administratorul nu-şi exercită atribuţiile.

Doar în Capitală, există peste 113 mii de imobile, cu aproape 805 mii de apartamente. După ce modificările legii vor fi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis şi publicate în Monitorul Oficial, blocurile din toată ţara trebuie să aibă liste detaliate la întreţinere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Administratorii de bloc vor fi obligaţi să arate cum au calculat fiecare leu în parte