Antena Meniu Search
x

Adolescent de 17 ani, la spital cu simptome de sindrom coronarian acut după vaccinare. DSP Bacău a deschis o anchetă

Un adolescent de 17 ani a ajuns la spital cu simptome de sindrom coronarian acut, la trei zile după vaccinarea cu serul Pfizer, doza a doua. DSP Bacău a anunțat că a deschis o anchetă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.06.2021, 09:32

Un adolescent este vaccinat cu serul anti-Covid
Adolescent de 17 ani, la spital cu simptome de sindrom coronarian acut după vaccinare. DSP Bacău a deschis o anchetă - Profimedia Images
  • Adolescentul este internat în spital, cu stare generală ameliorată.

Medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti nu a raportat cazul adolescentului ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală.

Simptomele adolescentului au apărut la trei zile după vaccinarea cu Pfizer

”Pacientul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti - Compartiment Primire Urgenţe, la data de 08.06.2021 cu urmatoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracică. Conform informatiilor detinute la nivelul CPU-Spital Onesti, persoanei în cauză i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice”, a transmis DSP Bacău, potrivit news.ro.

Sursa citată a preciza că, urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeaşi zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, pentru investigatii suplimentare.

Pe acelaşi subiect

Adolescentul este încă internat în spital

DSP Bacău precizează că pacientul este în continuare internat în spital, cu stare generală ameliorată.

”Menţionăm ca pacientul a fost vaccinat în data de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doza II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti, nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală. Diagnosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigaţiilor de specialitate”, a mai prcizat DSP Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Adolescent de 17 ani, la spital cu simptome de sindrom coronarian acut după vaccinare. DSP Bacău a deschis o anchetă