Antena Meniu Search
x

Video Băiatul de 18 ani care a profitat de o copilă de 12 ani din Cluj şi a şantajat-o cu poze a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile

După periculoasele provocări de pe TikTok, care au dus la moartea unei fetiţe în Italia, o întâmplare similară a avut loc şi în judetul Cluj. O minora în vârstă de doar 12 ani a fost şantajată de un adolescent, cu poze indecente, pe care chiar ea i le-a trimis. Pentru ca băiatul sa nu publice fotografiile, fata a plătit în doar o luna mii de lei. Adolescentul a ajuns acum în arest.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.04.2021, 17:21

Vezi și

Minora în vârstă de 12 ani îl cunoscuse pe internet pe băiatul de 18, şi chiar dacă nu s-au întâlnit niciodată, prin conversaţiile pe care le-au avut, acesta a reuşit să îi câştige încrederea.

S-a ajuns atât de departe încât, la cererea lui, fata şi-a făcut fotografii indecente pe care mai apoi i le-a trimis acestuia. Nu după mult timp, băiatul şi-a arătat adevărata faţă, şi a început să o şantajeze pe minoră, spunându-i că dacă nu îi va da diferite sume de bani, va publica fotografiile respective.

Şantajată de iubitul cunoscut pe net

I-a cerut atât bani, dar a pus-o să îşi facă şi alte poze, tot prin şantaj. În doar o lună de zile, fata a furat din casa peste 7000 de lei pe care i-a transferat băiatului prin diferite platforme de plată, dar în cele din urmă, le-a povestit totul părinţilor, care au mers la poliţie. Adolescentul a fost ridicat de poliţişti de acasă, din judeţul Vrancea şi adus în Cluj, unde a fost audiat. A fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar aseară, a fost arestat preventiv pt 30 de zile.

Poliţiştii le atrag atenţia părinţilor cu privire la faptul că sunt direct răspunzători de activitatea pe care o au copiii lor în online şi le cer mai multă responsabilitate cu privire la aceştia.

Le recomandă chiar să verifice periodic discuţiile pe care le au copiii pe internet cu persoane necunoscute, şi să le reamintească să nu le trimită fotografii sau chiar informaţii personale, cum ar fi locul unde locuiesc sau unde învaţă. În ceea ce îi priveşte pe copii, poliţiştii îi sfătuiesc să îşi anunţe întotdeauna părinţii atunci când o persoană necunoscută încearcă să intre în vorbă cu ei pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Băiatul de 18 ani care a profitat de o copilă de 12 ani din Cluj şi a şantajat-o cu poze a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile