Antena Meniu Search
x

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv în această noapte

Prima noapte de închisoare a fost "cool", iar magistraţii au decis să-i mai dea încă 30. Adrian Sârbu a fost arestat preventiv, după câteva ore de libertate

Vezi și

Prima noapte de închisoare a fost "cool", iar magistraţii au decis să-i mai dea încă 30. Adrian Sârbu a fost arestat preventiv, după câteva ore de libertate

Înainte să se întoarcă după gratii, cel supranumit Şogunul ar fi făcut o vizită la spital, din cauza unui puseu de tensiune. Acuzaţiile pe care i le aduc procurorii sunt extrem de grave.

Ar fi prejudiciat statul cu cinci milioane de euro prin intermediul a trei sute de companii fantomă.  Judecătorii au avut nevoie de patru ore ca să-i schimbe din nou regimul celui supranumit Şogunul de angajaţii săi.

Adrian Sârbu îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Ieri, când era dus la o nouă rundă de audieri, Adrian Sârbu nu părea prea afectat de vizita după gratii, dar seara, după ce instanţa a rămas în pronunţare, afaceristului i s-a făcut rău.

După ce a fost în ultimele 24 de ore este normal să meargă la spital şi a avut şi un puseu de tensiune

Sârbu e acuzat de procurori că şi-a construit trustul de presă cu o maşinărie ingenioasă de păcălit statul.

Sistemul era simplu. Mediafax Group ar fi înfiinţat, de-a lungul timpului, trei sute de firme fantomă. Prin ele, şi-ar fi plătit proprii angajaţi cumpărând servicii de la aceste firme. După un timp, societăţile intrau în insolvenţă nemaiplătind taxe la stat. Aşa că, TVA-ul şi toate taxele aferente se întorceau ilegal, în plic, la firma mamă: Mediafax Group.

Pentru Sârbu, banii primiţi în plic erau porecliţi, spun procurorii, "buchete de panseluţe". Grădina s-a mai ofilit, după ce au fost audiaţi primii angajaţi, anul trecut. Unii au declarat că au fost puşi să-şi şteargă e-mail-urile compromiţătoare.

Adrian Sârbu e acum urmărit penal pentru spălare de bani, instigare la evaziune fiscală şi delapidare. Potrivit procurorilor, a prejudiciat statul cu cinci milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Adrian Sârbu a fost arestat preventiv în această noapte