Antena Meniu Search
x

Adriean Videanu, acuzat că ar fi dat o gaură în buget de 11 milioane de dolari

Lista marilor demnitari reţinuţi de DNA s-a prelungit cu numele lui Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei e încă unul dintre cei pe care şefa de la Combaterea Crimei Organizate, Alina Bica, i-ar fi ajutat să scape de lege şi să-şi pună la adăpost averile

Vezi și

Lista marilor demnitari reţinuţi de DNA s-a prelungit cu numele lui Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei e încă unul dintre cei pe care şefa de la Combaterea Crimei Organizate, Alina Bica, i-ar fi ajutat să scape de lege şi să-şi pună la adăpost averile

Alături de Dorin Cocoş şi Alin Cocoş. Videanu a ajuns după gratii după ce a convins-o pe Bica să-i ridice sechestrul pe avere - pus într-un dosar de subminare a economiei naţionale. În speţă, fostul ministru e acuzat c-ar fi dat o gaură în buget de 11 milioane de dolari. Adriean Videanu a ieşit din Direcţia Anticorupţie cu mâinile în cătuşe, într-o ploaie de bliţuri. Iar în această după-masă, la Înalta Curte, află dacă rămâne în arest.

Ajutorul dat de Alina Bica, i-a adus lui Videanu un mandat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Din funcţia pe care o avea, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi ridice sechestrul pe avere. Pe care, culmea, tot de DIICOT l-a pus. Valoarea: 277 de MILIOANE DE LEI.

Fost ministru şi fost primar al Capitalei, Adriean Videanu este un om extrem de bogat. Calculând doar ce se vede. Locuinţa personală a familiei de pe malul lacului Snagov este mai degrabă un palat de marmură. Construcţia a fost evaluată la 4,5 milioane de euro şi a fost ridicată pe un teren concesionat de Biserică. În ciuda bogăţiei, Videanu nu s-a ferit să calce legea, ca să facă economii.

La Primăria Capitalei, Videanu s-a remarcat prin operaţiunea "Borduriada". Edilul a decis că toate bordurile din Capitală trebuie înlocuite cu altele mai trainice, importate din China. Când a plecat de la primărie, Videanu ar fi lăsat borduri până în 2030. Borduriada i-a adus lui Adriean Videanu în 2008 un dosar la DNA.

Destinaţia preferată de vacanţă a lui Adriean Videanu era Coasta de Azur. Acolo juca table cu prietenii săi. Unul dintre ei chiar socrul Elenei Băsescu, omul de afaceri Bebe Ionescu.

Videanu a ajuns în cătuşe din cauza prieteniei cu Alina Bica. Ea a ridicat sechestrul de pe averea lui Videanu care era urmărit pentru complot şi subminarea economiei naţionale în dosarul gaze iefine pentru Ioan Niculae. Procurorii spun că Bica şi-a folosit influenţa aşa cum a făcut în dosarul cu mită de 9 milioane de euro în care sunt implicaţi Dorin şi Alin Cocoş

Adriean Videanu a declarat mereu că averea lui provine din afacerile cu marmură şi piatră naturală care în urmă cu doi ani aveau un profit de până într-un milion de euro. Mai are în declaraţie de avere un service auto dar şi o fermă de cai şi măgari în Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Adriean Videanu, acuzat că ar fi dat o gaură în buget de 11 milioane de dolari