Antena Meniu Search
x

Săptămâna va începe cu ger, ninsori și polei în România. Noi avertismente meteo

Valul de aer siberian a îngheţat România la cele mai mici maxime care s-au înregistrat vreodată în luna martie, de când meteorologii fac măsurători

Vezi și

Valul de aer siberian a îngheţat România la cele mai mici maxime care s-au înregistrat vreodată în luna martie, de când meteorologii fac măsurători. Au fost minus 9 grade astăzi la prânz în Moldova, iar la noapte temperaturile vor coborî spre minus 12 grade. Frigul care a ajuns de aseară şi în Capitală va mai rămâne cel puţin trei zile.

E ger deja în nord-estul ţării, unde minimele vor coborî la noapte până la minus 12 grade. A fost vreme extremă în zonele aflate până în această seară sub atenţionare de cod galben de ploi, ninsori şi vânt.  Problemele în trafic au început de azi-noapte.  

Schimbarea bruscă a vremii a ajuns până la malul mării. Ieri, faleza şi terasele din Constanţa erau pline de oameni, astăzi oraşul a fost aproape pustiu. 

La malul marii este foarte frig, a inceput ploaia si vantul bate cu 50-60 km la ora. Pare un avantaj pentru cei care pratica sporturi extreme pe apa. 

Urmează o săptămână cu ger şi ninsori. 

Alina Şerban, meteorolog: "Temperaturi cu mult mai scazute fata de aceasta perioada, temperaturi care vor dobori recorduri termice in multe zone din tara, in est si sud-est, mare parte parte din Dobrogea, Muntenia, Moldova."

Cea mai scăzută maximă a zilei înregistrată vreodată în luna martie a fost atinsă astăzi la Rădăuţi - minus 9 grade. Până miercuri, vremea rămâne rece peste tot în ţară.  

Vor fi maxime negative în Moldova, de până la minus 7 grade, în timp de minimele vor coborî spre minus nouă grade.

În Bucureşti, maxima nu va trece de minus un grad. Va ninge, iar vântul va face ca temperatura pe care o vom resimţi să aibă multe grade cu minus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Săptămâna va începe cu ger, ninsori și polei în România. Noi avertismente meteo