Antena Meniu Search
x

Afacerea cu lapte de măgăriţă, profitabilă la Cluj

Doi fraţi din judeţul Cluj au reuşit să transforme o afacere din care nu prea obţineau profit într-una de mare succes! Cei doi deţin o fermă şi, până de curând, creşteau acolo doar oi şi vaci. Banii nu prea veneau, aşa că - anul trecut - au decis să facă o schimbare.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 18:25

Vezi și

Doi fraţi din judeţul Cluj au reuşit să transforme o afacere din care nu prea obţineau profit într-una de mare succes! Cei doi deţin o fermă şi, până de curând, creşteau acolo doar oi şi vaci. Banii nu prea veneau, aşa că - anul trecut - au decis să facă o schimbare. Şi-au cumpărat nişte măgăriţe, iar - de atunci - nu se mai pot plânge de lipsa banilor. Asta pentru că brânza din lapte de măgăriţă este considerată o delicatesă şi costă chiar şi 2 mii de euro kilogramul.

Cei doi fraţi se ocupă de creşterea animalelor de ani de zile. Au început cu oi, vaci, ca mai apoi să ajungă la măgăriţe. O investiţie care s-a dovedit a fi neaşteptat de productivă.

2.000 de euro, un kilogram de brânză din lapte de măgăriţă

Vara trecută, fermierii au cumpărat 9 măgăriţe. Acum au 47 de animale. 

Brânza din lapte de măgăriţă este considerată delicatesă, iar pentru obţinerea unui kilogram se folosesc 25-30 de litri de lapte. Dar fabricarea ei este puţin mai complicată decât la celelalte tipuri pentru că numai închegarea laptelui se obţine în cinci ore.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preţul nu este exagerat, dacă ne gândim că o măgăriţă dă aproximativit un litru de lapte pe zi, în condiţiile în care vaca dă, în medie, 10-12 litri. 

Specialiştii spun că laptele de măgăriţă tratează afecţiunile tumorale, virale şi este bun pentru imunitate. 

De asemenea, este perfect pentru întreţinerea pielii. Regina Cleopatra făcea băi în lapte de măgăriţă, pentru a avea un corp perfect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Afacerea cu lapte de măgăriţă, profitabilă la Cluj