Antena Meniu Search
x

Video Afacerile care îşi repornesc motoarele, în căutarea forţei de muncă. Aproape un milion de oameni speră să se angajeze

Avem peste 33 de mii de locuri de muncă disponibile şi mai bine de un milion de români în căutarea unei slujbe. Aşa arată radiografia ultimei luni, potrivit unei platforme de recrutare online. Deşi vedem că un număr covârşitor de oameni rămân fără un loc de muncă şi dacă s-ar ocupa până la ultimul job disponibil, autorităţile ne spun practic că ne aflăm în faţa unui record de oferte pentru angajare.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.06.2021, 17:22

Vezi și

Sunt două direcţii în care se simte acut nevoia de forţă de muncă. Pe de-o parte sunt acele domenii care au funcţionat bine chiar şi pe durata pandemiei şi care acum îşi intensifică activitatea. Sectorul IT este un exemplu. Pe de altă parte vin tare din urmă afacerile care abia acum repornesc motoarele, HORECA fiind cel mai bun exemplu în acest sens. Iar dacă luăm în calcul şi faptul că s-au ridicat restricţiile în ceea ce priveşte organizarea de evenimente şi a început şi sezonul estival, este cât se poate de clar că este nevoie de forţă de muncă.

Specialişti în resurse umane, reprezentanţi ai platformei de recrutare susţin că perioada de acum este similară celei din 2018, atunci când era o reală provocare să găseşti angajaţi în piaţă. Dintre cele 33.000 de locuri de muncă scoase la concurs în luna mai, 87% sunt oferite de angajatori români. 7,8% au fost postate de angajatori din străinătate, iar 5,2% sunt reprezentate de joburi la distanţă. În ceea ce priveşte topul ţărilor care oferă slujbe românilor, Germania şi Olanda sunt în top, iar pe trei este Spania, un stat în care pentru un an de zile angajările au fost sistate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Afacerile care îşi repornesc motoarele, în căutarea forţei de muncă. Aproape un milion de oameni speră să se angajeze