Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aglomeraţie la moaştele Sfântului Ierarh Nifon

A fost aglomeraţie mare azi în Târgovişte, la catedrala mitropolitană. Peste 12 mii de oameni au vrut să se roage la moaştele Sfântului Ierarh Nifon, protectorul oraşului.

de Redactia Observator

la 11.08.2014 , 16:40

 A fost aglomeraţie mare azi în Târgovişte, la catedrala mitropolitană. Peste 12 mii de oameni au vrut să se roage la moaştele Sfântului Ierarh Nifon, protectorul oraşului. Racla rămâne pe loc până diseară, pentru ca toţi credincioşii să ajungă să o atingă.

Credincioşii au mers încă de dimineaţă la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte. Peste 12 mii de oameni au vrut să ia parte la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti în anii 1500.

Oamenii s-au grăbit să atingă moaştele sfântului pe care îl consideră ocrotitorul lor. Sfântul ierarh Nifon este primul sfânt canonizat pe pământ românesc.

Vezi și

Au fost şi incidente. Unei femei i s-a făcut rău la coadă şi a fost chemată ambulanţa. Din fericire n-a fost nimic grav. De cinci ani, pe 11 august, Vechea Cetate a Ţării Româneşti în celebrează pe Sfântul Nifon.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Aglomeraţie la moaştele Sfântului Ierarh Nifon