Antena Meniu Search
x

Pensionarii dau o mână de ajutor pe plantaţia de coacăze negre a unui agronom din Harghita

Suc, gem şi vin. Sunt produsele pe care un agronom din Harghita le produce din prorpia plantaţie de coacăze negre.

de Redactia Observator

la 25.07.2020, 12:13

Vezi și
  • Proprietarul parcelei speră să dezvolte, alături de voluntari, noi plantaţii bio. 
  • Pentru seniori, activitatea este una liniştitoare.

Nu se ocupă singur de tot, bărbatul are parte de ajutor de nădejde. Seniorii ieşiţi la pensie, care vor să se relaxeze într-o altfel de manieră, pot petrece timp împreună, dar şi să îşi rotunjească astfel veniturile. Ei sunt aşteptaţi să dea o mână de ajutor pe plantaţia de coacăze.

La câţiva kilometri de Miercurea Ciuc, pe o plantaţie din Bărzava, oamenii sunt invitaţi să se relaxeze la cules de coacăze. Iniţiativa a venit din partea unui agronom din judeţ.

Torok Jeno, proprietar: Pentru mine ceva afinitate vine pentru că sunt din judeţul Mureş, tatăl meu a fost viticultor şi mie îmi plăcea cel mai mult viticultura. Zilnic vin aici după muncă de birou, aici mă relazez.

Pentru seniori, activitatea este una liniştitoare, care le oferă şi doza de mişcare fizică necesară fiecărei zile. În plus, îşi rotunjesc şi veniturile. 

Participantă: Este foarte avantajos să lucrăm în natură și să ținem, bineînțeles, sănătatea și e o terapie da, sigur, e o terapie fără bani.

Participantă: Ne simţim ca în vacanţă. Terapie.. mai sănătoasă. Ne bronzăm, că la mare nu putem să ne ducem şi aici şi ajutăm, şi muncim...

Pe lângă toate acestea, vârstnicii au un pretext numai bun pentru socializare.

Participant: E foarte frumos că lucrăm în natură, sunt foarte mulțumită de gașcă, ne povestim, ne învățăm niște rețete zilnic, fiecare știe o rețetă naturală și bineînțeles bio.

Proprietarul parcelei speră să dezvolte, alături de voluntari, noi plantaţii bio. 

Torok Jeno, proprietar: Conţine vitamina C patru ori mai mult decât citricele şi lumea nu prea ştie. Se pot folosi şi mugurii şi firunza...Am lucrat 20 de ani în cercetare, totdeauna mi-a plăcut să fac ceva interesant, mai ieşit din comun, aşa este şi muştarul şi coacăzul şi poate mai urmează ceva... 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pensionarii dau o mână de ajutor pe plantaţia de coacăze negre a unui agronom din Harghita