Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Alcoolul, solutia oamenilor inteligenti

Parintii si profesorii ne-au invatat un lucru: numai cei cu un coeficient de inteligenta cam mic beau pana uita de ei! Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele inteligente au tendinta sa bea mai mult decat cei saracuti cu duhul

Vezi și

Bineinteles, au si explicatii pentru concluzia la care au ajuns, in plus, e o chestie istorica. Alcoolul a fost dintotdeauna marele prieten al inovatorilor. Altfel cum se poate justifica faptul ca alcoolul a fost descoperit in urma cu 10 milenii si - de atunci - omenirea a tot progresat.

Povara unui intelect superior e o condamnare din fasa. Studiu britanicilor arata ca pustii cu un nivel ridicat de inteligenta ajung sa fie consumatori inraiti odata ajunsi la maturitate. Practic, odata ajunsi oameni in toata firea, cantitatea de alcool consumata se dubleaza fata ce numarul de pahare date pe gat de cei mai saraci cu duhul. Parinti, acesta este momentul sa va puneti anumite intrebari. Daca pustiul dumneavoastra vine numai cu 10 pe linie, e olimpic si in timpul liber se mai ocupa de inventica, s-ar putea sa aveti o problema.

Cand incepe epopeea alcoolului in viata unei persoane intelegente, nu ne spune studiu. Dar putem presupune ca undeva in facultate, cand dai peste colegul nepotrivit de apartament.

Cu cat esti mai inteligent, cu atat bei mai mult. Ca nu degeaba au spus stramosii nostri romani "In vino veritas". Noi nu am gasit niciun raspuns in vin vreodata, dar cu siguranta am uitat complet de intrebarile pe care ni le puneam. Si nu e vorba doar asta. Cand esti beat, persoanele care, in mod normal ti-ar fi detestabile, parca sunt mai usor de suportat. Asta spun si cercetatorii britanici. Unu, ca oameni inteligenti beau mai mult si, doi, o fac pentru a suporta mediocritatea care-i inconjoara.

Aceiasi cercetatori au stabilit ca persoanele inteligente sunt mai predispuse sa-si gaseasca un serviciu stresant. Iar dupa o zi in care ai avut de completat 10 rapoarte, a trebuit sa suporti atitudinea sefului, sapte sedinte si un termen limita, ai doua variante. Te afunzi in canapeaua psihologului sau, evident, te scufunzi in alcool. Si daca am invatat ceva din filmele americane, locul tinerilor profesionisti este aproape mereu la bar. Dupa munca, evident.

Aceasta teorie controversata isi are punctul de origine in aparitia alcoolului. Acum vreo 10.000 de ani. Atunci, nu se stie cum, stramosii nostri vanatori culegatori au descoperit ca cerealele si fructele fermentate te cam iau de cap. Apoi, cei mai rasariti din trib si-au dat seama ca mancatul fructelor fermentate nu e chiar sanatos. Si au inventat varianta baubila. Recte, prima substanta alcoolica. Nu stim cum anume s-a intamplat, dar putem prevedea efectele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Alcoolul, solutia oamenilor inteligenti