Alin a fost chemat să salveze un bărbat căzut de la înălţime, dar nu a mai putut face nimic pentru el. Avea însă să afle povestea din spatele dramei la care a asistat

De Monica Palade.
Publicat: 01.02.2021, 21:00.
Actualizat: 01.02.2021, 21:00

Alin a fost chemat să salveze un bărbat căzut de la 15 metri înălţime. Din păcate, nu a mai putut face nimic pentru el, pentru că impactul cu solul i-a fost fatal bărbatului.

Alin a fost chemat să salveze un bărbat căzut de la înălţime, dar nu a mai putut face nimic pentru el. Avea însă să afle povestea din spatele dramei la care a asistat

Facebook/IGSU

Pompierul de la ISU Alba a aflat în scurt timp ce dramă trăia familia omului şi nu a rămas indiferent. Soţia victimei a rămas singură pe lume cu trei copii. În plus, era însărcinată cu cel de-al patrulea. Toţi trăind doar cu ajutorul social, într-o casă situată în munţi împreună cu alte două familii.

Angajatul ISU i-a vizitat şi le-a adus câteva lucruri necesare şi, astfel, a aflat care este visul micuţilor. Acela de a avea o căsuţă doar a lor, situată mai aproape de drumul principal.

Povestea a fost relatată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Drama din spatele altei drame

''Am fost solicitat să intervin la un accident, un domn care a căzut de la o înălțime de 15 metri, însă, din păcate, n-am putut să mai fac nimic pentru el. Căzătura i-a fost fatală. Apoi, am aflat situația familiei, am venit, i-am vizitat, am aflat că e vorba de o femeie care rămâne practic singură, cu trei copii mici. Am decis să facem ceva pentru ei, să încercăm să îi ajutăm și așa am aflat că visul lor ar fi să aibă o căsuță undeva mai jos, mai aproape de un drum principal, să poată avea șanse de a se angaja pe viitor'', a spus Alin Purda, pompier ISU Alba

În toiul iernii, o familie greu încercată de viaţă riscă să rămână fără casă. Femeia, însărcinată, și cei trei copii locuiesc împreună cu încă doua familii într-o casă cu trei camere, într-un vârf de munte, în Apuseni. Sprijinul familiei, tatăl, a decedat în urma unei căzături, iar mama și trei copii riscă să rămână fără acoperiş deasupra capului.

Cei trei copii, doi băieți de 6, respectiv 13 ani și o fetiță de 10 ani sunt foarte cuminți, iar cea mai mare dorinţă a lor este să se mute într-o casă doar a lor… un loc unde să poată să înveţe în linişte.

O casă doar pentru ei

Cel care a lansat apelul umanitar este chiar colegul nostru, plutonier adjutant, Purda Alin, pompier în cadrul ISU Alba, care împreună cu mai mulţi oameni inimoși se implică acum să ajute familia să aibă o casă a lor.

Împreună cu mai mulţi oameni cu suflet din zonă, dar şi din afara ţării, colegul nostru a reuşit să strângă o sumă de bani pentru a ajuta familia greu încercată de viaţă şi speră în continuare ca cei trei copii şi mama lor să se mute în curând într-o nouă casă”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.