Antena Meniu Search
x

Alpinist salvat dintre stanci

Operatiune de salvare extrem de dificila in Muntii Bucegi, acolo unde alpinist de 31 de ani a cazut intre stanci. Tanarul s-a lovit puternic la un picior si nu mai putut continua coborarea

Vezi și

Slabit dupa accident, alpinistul a fost invelit intr-o folie metalica si asigurat pe o targa. Jandarmii si salvamontistii au incercat apoi sa-l coboare, in siguranta, pe o panta alunecoasa. Intr-un final, salvatorii au reusit sa gaseasca o poteca prin padure si au grabit pasul.

Cand s-a vazut la baza muntelui, alpinistul a respirat usurat. S-a ales cu un hematom la picior si era constient ca putea sa se loveasca mult mai grav. “Trebuia sa traversez o vale cu gheata si am crezut ca e usoara, m-am tinut in bete dar nu au prins si m-am dus vreo patru cinci metri. Deci s-a intamplat la final de tur, din pacate”, a explicat alpinistul Maxim Constantin.

Nocorcul tanarului a fost ca incidentul s-a petrecut la cateva sute de metri de un refugiu al salvamontistilor. Alaturi i-au fost cativa parteneri de escalada, care au chemat ajutoare. “Actiunea a fost dificila din cauza terenului accidentat care alterneaza cu portiuni de gheata si stanca”, a precizat plutonierul Mihai Rosu, de la Jandarmeria Montana Busteni.

Alpinistul a fost transportat la Spitalul de Ortopedie Azuga, unde a primit ingrijirile medicale de care avea nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alpinist salvat dintre stanci