Antena Meniu Search
x

Ambulanțierii din București sunt sufocați de numărul mare de cazuri de Covid-19. Pacienții, duși la spitale cu microbuze și autoturisme

Explozia de cazuri de coronavirus sufocă Ambulanţa şi SMURD-ul din Capitală. Cele peste 130 de autospecialele nu mai sunt suficiente pentru transportul pacienţilor. Autorităţile au adus din alte judeţe microbuze dar şi autoturisme Daci Logan şi Duster, cu care fac zeci de drumuri pe zi, între domiciliile persoanelor infectate şi spitale.

de Redactia Observator

la 28.10.2020, 23:43

Vezi și
  • Tot mai mulți pacienți cu SARS-CoV-2 au nevoie de transport la spital
  • Autoritățile, nevoite să apeleze la microbuze și autoturisme
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Bucureşti, 15 şi 30 de minute. Telefoanele salvatorilor sună fără oprire. Zeci de bolnavi de COVID19 trebuie să ajungă la spital pentru internare. Cum ambulanţele sunt depăşite de numărul cazurilor, unii pacienţi sunt luaţi de acasă.cu Loganul.

La volan este un pompier complet echipat. Ştie că în următoarele ore corpul o să îi fiarbă în combinezonul de protecţie. Ajunge la prima adresă, iar în maşină se urcă un bărbat infectat. Îşi continuă drumul spre partea opusă a Capitalei. Este oră de vârf în trafic, aşa că durează mai bine de 50 de minute până ajunge la al doilea pacient: o femeie în vârstă. Într-un final, bolnavii sunt duşi la Institutul Marius Nasta, însă misiunea nu se încheie aici. Maşina trebuie să fie dezinfectată, mai ales că între pompier şi bolnavii de COVID19 stă doar o folie de plastic.

Am ajuns în baza pentru decontaminare a pompierilor din Bucureşti şi Ilfov. 7 ambulanţe sunt trase pe dreapta şi aşa vor rămâne timp de două ore. Atât durează, mai nou, dezinfectarea. Substanţa pentru decontaminare pe care o foloseau la începutul pandemiei este pe terminate, aşa că singura soluţie rămâne nebulizarea, care îşi face efectul de două ori mai greu. De aceea, s-a apelat la pompierii din alte judeţe. Zece Dacia Logan sau Duster au fost aduse în Bucureşti pentru transportul pacienţilor.

Loganurile sunt esenţiale pentru că au fost zile în care 30 dintre cele 40 de autospeciale ale pompierilor nu puteau să fie folosite.

Autospecialele nu sunt singura problemă a militarilor. Se apropie iarna, iar decontaminarea şi echiparea salvatorilor nu poate să fie făcută în ger. Astăzi a început montarea a trei containere în care pompierii să poată sta în timp ce ambulanţele sunt dezinfectate, însă până când vor fi ridicate, salvatorii trebuie să se descurce aşa cum pot.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ambulanțierii din București sunt sufocați de numărul mare de cazuri de Covid-19. Pacienții, duși la spitale cu microbuze și autoturisme