Antena Meniu Search
x

Mii de amenzi aplicate în starea de urgență, contestate în întreaga țară

Unde-i lege, e tocmeală! Mii de sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea restricţiilor în starea de urgenţă sunt contestate în întreaga țară. Au temei legal, spun avocaţii, căci mulţi poliţişti fac exces de zel.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 19:47

Vezi și
  • Peste cinci mii de sancțiuni au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore.
  • Ministrul de Interne vrea să ofere bonusuri polițiștilor.

Şi în vreme ce Avocatul Poporului îndeamnă la calm, ministrul de Interne promite stimulente.

Discuţiile suprinse cu o cameră ascunsă arată că nici măcar poliţiştii nu aplică legea. Nici măcar nu poartă măşti de protecţie. Amenzi, în schimb, dau pe bandă rulantă. Doar în ultimele 24 de ore, au dat cinci mii de sancţiuni de peste 11 milioane de lei.

Adrian Cuculis, avocat: Peste noapte anumite tipuri de poliții, cum este Poliția Locală, au primit noi atribuții. Sunt sute de procese verbale care au fost contestate în ultimele două săptămâni pentru că aberațiile de natură contravențională tot au continuat.

Avocatul Poporului le cere politiştilor să acţioneze cu mai mult calm. În loc să ducă mesajul mai departe, ministrul de Interne se gândeşte să le dea prime.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La mai bine de o lună de la decretarea stării de urgenţă, Marcel Vela a răspuns, pe Facebook, la nedumeririle românilor legate de aplicarea ordonanţelor militare.

Cele mai multe întrebări au venit din partea vârstnicilor.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. Luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază.

O doamnă în vârstă se plânge că "nu poți să faci decât sa te așezi la coadă. Se intră câte două persoane, trebuie să fii foarte atent. Nu găsești ceea ce cauți în magazinul sau farmacia respectivă și trebuie să mergi în altă parte. Totul durează".

Un domn în vârstă se plânge că "programul ar trebui prelungit cu o oră sau două și mutat mai spre dimineață. Seara este mai obositor. E puțin timp, mai ales că trebuie să stăm la distanță de un metru și jumătate sau doi".

În acest moment, bătrânii pot ieşi din casă, pentru cumpărături, între 11:00 şi 13:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mii de amenzi aplicate în starea de urgență, contestate în întreaga țară