Antena Meniu Search
x

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru societățile care nu respectă măsurile de siguranță

În toate cele 19 pagini ale proiectului de lege care reglementează starea de alertă, nu au fost specificate sancţiunile. Mai exact, este menţionată una singură care priveşte societăţile sau instituţiile cu mai mult de 50 de angajaţi.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 11.05.2020, 20:43

Vezi și
  • Angajații societăților trebuie să mențină o distanță de doi metri între ei.
  • Angajaților și clienților li se va măsura temperatura la intrarea în clădire.

Mai sunt patru zile până la intrarea în starea de alertă şi tot ce găsim la capitolul sancţiuni este despre societăţile şi instituţiile cu mai mult de 50 de angajaţi. Care, dacă nu respectă regulile, vor fi sancţionate cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei. 

Care reguli? Spre exemplu, defalcarea programului de venire şi plecare de la serviciu pentru angajaţi, astfel încât să nu se întâlnească mulţi la uşă. La intrare, trebuie neapărat să i se ia temperatura fiecărui om care intră, angajat, client, orice. Cât am? 36. Pot să intru. 

Bun. Apoi. Obligativitatea de a păstra patru metri distanţă între oameni la intrare şi ieşire şi doi metri distanţă în interiorul clădirii. Dacă nu se poate, angajatorii pot apela, din nou, la telemuncă şi muncă la domiciliu. Destul de clar, nu? 

Nu e cazul şi în ceea ce priveşte restul prevederilor pentru starea de alertă. Pentru orice altă încălcare de măsuri practic vom avea ocazia să aflăm cum vom fi sancţionaţi, joi, cu câteva ore înainte de instalarea stării de alertă. 

Iar dacă în ordonanţă nu vor fi specificate, din nou, gravitatea faptelor şi amenzile detaliat, nu este exclus să ajungem, din nou, la neconstituţionalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de până la 5.000 de lei pentru societățile care nu respectă măsurile de siguranță