Antena Meniu Search
x

ANAF Arad caută cumpărător pentru 24 de kilograme de aur

De mai bine de două luni, ANAF Arad încearcă să vândă 24 de kilograme de aur. Pe toate o dată, nu altfel. A organizat trei licitaţii, dar tot n-a apărut niciun cumpărător

Vezi și

De mai bine de două luni, ANAF Arad încearcă să vândă 24 de kilograme de aur. Pe toate o dată, nu altfel. A organizat trei licitaţii, dar tot n-a apărut niciun cumpărător

Lingourile şi monedele de aur au fost confiscate de la un cetăţean turc iar valoarea lor este de aproape şapte sute de mii de euro. 

Circulă o vorbă în popor: aurul şi în noroi străluceşte. Chiar dacă unii fac treburi murdare cu el. Cele 24 de kilograme de aur au fost confiscate într-un tren de la un cetăţean turc care le transporta fără documente legale.

Este vorba de aproximativ 2.800.000 de lei suma la care s-a ridica valoarea aurului.

Lingouri mici şi mari, de diferite modele, monede - toate au ajuns pe mâna statului odată confiscate de la turc. Şi, se pare, doar el le vrea. Omul a încercat să le recupereze prin procese, dar n-a reuşit. Între timp, ANAF le-a scos la licitaţie. De trei ori, fără succes.

Bijutierii bat şi ei monedă pe acelaşi lucru: licitaţia porneşte de la 130 de lei gramul - sub preţul pieţei, e drept -, dar tot e prea mult în contextul în care ANAF nu acceptă decât să dea întreaga cantitate o dată.

Arădenii au interes pentru bijuterii din aur, dar din păcate situaţia economică este aşa cum este la nivelul ţării noastre. Dacă tot nu o să reuşească să scape de aurul de 14 şi 24 de karate, cei de la ANAF pun preţ pe o ultimă soluţie. Există posibilitatea diminuării preţului cu până la maximum 25 la sută. Aceasta înseamnă o diminuare cu 0.5 procente, cu un procent.

Prada valoroasă a fost confiscată acum doi ani de poliţiştii de frontieră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ANAF Arad caută cumpărător pentru 24 de kilograme de aur