Antena Meniu Search
x

Ancheta la centrul pentru persoane cu handicap din Harlau

La o zi dupa ce Observatorul a expus ororile din centrul pentru persoane cu handicap din Harlau, dovezile continua sa apara. O noua inregistrare socanta sustine marturiile oamenilor care spun ca sunt abuzati si ignorati intr-un loc in care ar trebui sa primeasca ajutor.

Vezi și

Mai grav este ca autoritatile nu au parut impresionate de imaginile prezentate. Au mers, totusi, la centru pentru ancheta.

Asa traiesc bolnavii din centrul Harlau, Iasi. Sub teroare, expusi la orice pas violentelor si neglijentei. Urletele unei tinere cu handicap, muscata de un alt pacient sunt socante. Angajatii institutiei raman, insa, pasivi la suferinte. Chiar si atunci cand oamenii, plini de sange, stau zile in sir cu rani deschise fara ca cineva sa se uite macar la ei. Iar atunci cand sunt jos, nu ii ridica nimeni. Ba chiar ii umilesc mai tare si ii calca, la propriu, in picioare.

Imaginile prezentate la Observator au ajuns, astazi, pe masa unul oficial al Directiei de Protectie Sociala din Iasi. Nu a fost impresionat de imagini. In loc sa se preocupe de modul cum sunt tratati bolnavii din Harlau, are obiectii legate de claritatea imaginilor in care se vede ca oamenii sunt chinuiti. Mai mult, desi ar trebui sa-i cunoasca cel mai bine pe angajatii centrului, sustine ca nu ii recunoaste in imaginile prezentate.

O comisie a directiei a mers, totusi, la centru pentru o ancheta. Oamenii internati au povestit, rand pe rand, despre ororile pe care le traiesc zi de zi.

Autoritatile sustin ca vor finaliza ancheta astazi, iar maine vor face public raportul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Ancheta la centrul pentru persoane cu handicap din Harlau