Antena Meniu Search
x

Video Angajații şi-ar putea lua adio de la telemuncă. Companiile i-au anunţat când se vor întoarce la birou

Pentru zeci de mii de români, munca de la birou s-a mutat acasă. Din martie, mulţi angajatori au în plan să-i cheme înapoi la birou, chiar dacă aproape 50% dintre salariaţi susţin că, de acasă, au lucrat mai mult şi mai bine în ultimele luni. Cel puţin acestea sunt concluziile unui studiu recent.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.01.2021, 11:54

Vezi și
  • Mulţi angajaţi se pregătesc de reîntoarcerea fizică la locul de muncă
  • Aproximativ 60% dintre companiile din România şi-au anunţat deja salariaţii că din luna martie se vor întoarce la birouri

Odată ce numărul cazurilor de Covid scade, tot mai mulţi angajatori au în plan să reia munca de la birou. Circa 35.000 de români lucrează de acasă. Cifrele arată că aproximativ 60% dintre companiile din România şi-au anunţat deja salariaţii că din luna martie se vor întoarce la birouri. Asta chiar dacă 40% dintre ei spun că în pandemie au lucrat mai bine de acasă, au fost mai eficienţi, dar au muncit şi mai mult. 

De la începutul anului, 22% dintre salariaţi s-au reîntors în birouri. Pe de altă parte, alte companii, aproximativ 4% şi-au anunţat deja salariaţii că vor lucra definitiv de acasă. 

Studiul a fost realizat de o comunitate online care oferă recenzii despre angajatorii din România, despre salariile şi mediul de lucru din companiile din ţara noastră. 

SONDAJ: Consideraţi că este o idee bună ca angajaţii să se întoarcă să lucreze de la birou în perioada următoare?

În acest context, oamenii au fost invitaţi să răspunde la întrebarea: Consideraţi că este o idee bună ca angajaţii să se întoarcă să lucreze de la birou în perioada următoare?

Astfel că, 59.74% dintre cei care au răspuns au zis că ''nu, este prea riscant'', 20.78% au votat varianta că da, ''angajaţii se pot întoarce să lucreze de la birou'', în timp ce 19.48% dintre oameni susţin că ''ar trebui să alterneze lucratul de la birou cu lucratul de acasă''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Angajații şi-ar putea lua adio de la telemuncă. Companiile i-au anunţat când se vor întoarce la birou