Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Cum s-a produs explozia din benzinărie, unde un bărbat a murit

La un pas de dezastru. O maşină în care se aflau doi tineri a explodat într-o benzinărie, în Bucureşti. Şoferul a scăpat printr-un miracol, dar pasagerul a murit. Explozia, care a deformat autoturismul, a fost provocată de o butelie folosită la sudură. La câţiva metri, erau pompele de combustibil.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.06.2021, 19:46

Vezi și

De cealaltă parte a maşinii, medicii încearcă să resusciteze pasagerul din dreapta. Bărbatul se afla în maşină cu şoferul când autoturismul, parcat într-o benzinărie de pe strada Braşov din sectorul 6, s-a transformat într-o bombă. 

Sub banchetă, în partea dreaptă, aveau o butelie cu dioxid de carbon, folosită de cei care lucrează în construcţii, să sudeze ţevile de cupru. În momentul exploziei, autoturismul s-a deformat.

"Avea butelia aia în spatele lui. Cu siguranţă i-a rupt scaunul şi l-a aruncat. Ăla care nu a avut nimic, şoferul, a zis că era butelie de CO2. După câte am văzut, erau nişte copii fără experienţă. Dacă era şi butelia umplută mai mult..."

Suflul exploziei a cutremurat clădirile din zonă

Pe acelaşi subiect

În jurul orei două după-amiază, cei doi au lăsat maşina în benzinărie şi au mers la un magazin din apropiere. S-au întors după câteva minute. În momentul în care se pregăteau să plece, maşina a sărit în aer. Suflul exploziei s-a simţit şi la clădirile din zonă.

"Tot biroul s-a scuturat. Băiatul care era la volan în stare de şoc a ieşit. Se învârtea în jurul maşinii, săracul, era în stare de şoc". 

O asistentă care era întâmplător, în zonă, a încercat să-l resusciteze pe pasager până a venit salvarea. 15 minute s-au chinuit echipele de descarcere să-l scoată. 

Constantin Dobre, ISU Bucureşti-Ilfov: "În autoturism se aflau doi bărbaţi cu vârste de aproximativ 26, 27 de ani. Una dintre victime s-a evacuat până la sosirea pompierilor militari. +07.42 Cealaltă victimă se află în stop cardiorespirator". 

După încă 45 de minute de resuscitări, medicii au declarat decesul pasagerului. Ancheta a fost preluată de poliţişti de la Omoruri, dar şi de cei de la Serviciul explozibili. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "O echipă de la intervenţii pirotehnice a ajuns la faţa locului. Butelia ce se afla în maşină va fi ridicată în minutele imediat următoare şi ulterior expertizată". 

A fost deschis dosar de omor din culpă şi sunt luate în calcul două variante. Fie butelia era fisurată, fie a explodat din cauza căldurii din maşină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Animaţie grafică: Cum s-a produs explozia din benzinărie, unde un bărbat a murit