Antena Meniu Search
x

Situaţie revoltătoare în Braşov. Autobuze cu scaune rupte, parbrize sparte şi truse medicale expirate de 19 ani

Anvelope extrem de uzate, scaune rupte, truse medicale expirate de 19 ani, parbrize sparte şi multă rugină. Asta au găsit inspectorii ANPC Braşov în autobuzele din oraş.

De Redactia Observator la 02.10.2019, 17:20
Vezi și

Anvelope extrem de uzate, scaune rupte, truse medicale expirate de 19 ani, parbrize sparte şi multă rugină. Asta au găsit inspectorii ANPC Braşov în autobuzele din oraş. La un simplu control pe traseele mijloacelor de transport, şoferii au recunoscut că, de multe ori, sunt nevoiţi să transporte călători în picioare.

Angajaţii repară autobuzele pe bandă rulantă în parcul auto al firmei. Înlocuiesc piesele vechi, cu unele contrafăcute şi sudează autobuzele care stau pe butuci din lemn, fără nicio autorizaţie. Patronul dă asigurări pentru siguranţa călătorilor, cu dovezile în faţă. 

Codreanu Constantin - patronul companiei de transport: Nu e nimic improvizat, asta o facem cu siguranţă că nu se întâmplă nimic. Conduc societatea de peste 30 de ani şi nu am avut niciun accident. Şi cu asemenea butuci am lucrat.

Autobuzele cu care merg zilnic zeci de călători arată ca după război. Sunt ruginite, anvelopele extrem de uzate, lipsesc scaune, iar trusele medicale sunt expirate de 19 ani.

Comisarul sef Sorin Susanu, ANPC: Orice intervenţie neatorizată asupra elementelor de siguranţă, cum ar fi aceste roţi, poate duce la un accident şi cu atât mai mult corelat cu faptul că există un număr mai mare de persoane, nu erau corespunzător aşezate în autobuz, efectiv în picioare, se putea ajunge la o tragedie.

Inspectorii au găsit autobuze oprite pe prima bandă de circulaţie, la oră de maximă aglomeraţie. Iar majoritatea pasagerilor erau elevi care fac zilnic naveta - în picioare - de la Râşnov la Braşov.

Inspectorii au găsit inclusiv un şofer care fuma. Acum, patronul firmei de transport riscă suspendarea activităţii şi o amendă de 100 de mii de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Situaţie revoltătoare în Braşov. Autobuze cu scaune rupte, parbrize sparte şi truse medicale expirate de 19 ani