Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Apă cu noroi la robinet, în localitatea Baia de Fier, din Gorj. Compania susține că poate fi consumată

În loc de apă potabilă, curge noroi la robinet! Este coşmarul pe care îl trăiesc mii de localnici din Baia de Fier, Gorj. Oamenii sunt revoltaţi că primesc apă cu porţia, însă nici atunci nu o pot folosi. În plus, zona este intens vizitată de turişti, astfel calitatea apei pune acum în pericol şi afacerile locale.

de Diana Speretoiu

la 22.08.2022 , 13:58

Problema apei tronează în localitatea Baia de Fier de mai mulți ani, dar soluțiile întârzie să apară. La sfârșitul saptămânii trecute localnicii s-au trezit că la robinete curgea apă neagră. Au filmat apa cu nămol și au sesizat autorităție. După câteva ore apa s-a mai limpezit, dar, spun oamenii, nici măcar acum nu poate fi consumată.

Compania de apă susție că apa poate să fie consumată fără probleme

Autoritățile nu au găsit până acum o explicație pentru ce s-a întâmplat. Sistemul de alimentare cu apă a fost administrat până în urmă cu câteva luni de primăria din localitate, ia apoi a fost predată operatorului regional de apă.

Vezi și

Compania de apă susține că a făcut investiții ca apa să fie potabilă și că ultimele analize arată că aceasta poate să fie consumată fără probleme, însă oamenii din satele din Baia de Fier susțin că folosesc apa doar în scop menajer, pentru că nu o pot consuma.

Afacerile locale au de suferit din cauza acestei probleme

De suferit au și cei care au investit în turism, pentru că localitatea Baia de Fier este staține turistică de interes local. Omenii din turism se plâng că au început să piardă turiști pentru că unitățile de cazare nu au apă tot timpul, iar calitatea acesteia este îndoielnică.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Apă cu noroi la robinet, în localitatea Baia de Fier, din Gorj. Compania susține că poate fi consumată