Antena Meniu Search
x

Video Arome de peste hotare, îndrăgite de gurmanzii români. Mâncarea "de nişă" care devine tot mai populară la noi

Aromele indiene, sud-americane sau orientale, îmbinate cu măiestrie în delicatese dulci şi sărate, au transformat Cetatea Sighişoarei în centrul gastronomic al ţării. Rulotele au venit cu preparate din întreaga lume, pentru toate gusturile, dar şi cu preţuri pe măsura inflaţiei. Chiar şi aşa, sute de turişti pofticioşi au venit să-şi bucure papilele gustative. 

de Sorin Tanţoş

la 13.08.2022, 09:45

Vezi și

Bucătarii au încins cuptoarele în rulote sau camioane. De la pizza şi hamburgeri, la mâncare indiană sau mexicană, toate gusturile şi aromele i-au cucerit pe vizitatori."Anul acesta conceptul se numeşte Taste the World şi am încercat să atingem chiar toate continentele. Zona Americii, Europa, Asia, suntem acoperiţi global. În fiecare zi avem gândit câte un concurs. Astăzi începem cu un concurs de mâncat burger uriaș, pizza uriașă, avem un concurs de mâncat ardei iute", spune Cristian Micu, organizator.

Mâncăruri din toată lumea, la Sighişoara

Cele mai căutate au fost preparatele orientale, dar şi burgerii, preparaţi în stil american sau chiar cu tendinţe româneşti. "Am venit cu Most Popular, Butter Chicken Curry-ul nostru de pui. Care este foarte căutat peste tot pe unde mergem. Mâncarea indiană este o mâncare de nişă care, încet, încet, a început să se dezvolte", adaugă Cătălin Constantinescu, bucătar. "Aici avem pregătite chiflele pentru concursul de burgeri giganţi. 3,2 kg o să fie o porţie. O să fie un concurs pe scenă. Cine reuşeşte să mânânce tot o să câştige un voucher", arată un tânăr. "Nu punem la pachet nimic! Ca să consumaţi totul!"

Şi la camioneta de îngheţată a fost coadă. "Am adus îngheţată handmade sau thailandeză, cum o ştie marea majoritate. O îngheţată făcută în faţa clientului. Noi nu vindem o îngheţată, vindem experienţă, pentru că clientul poate să vadă cum se face îngheţata", mărturiseşte Valentin Ghiță, bucătar. Pofticioşii care vor să încerce experienţe culinare noi sunt aşteptaţi la festivalul din Sighişoara până pe 15 august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Arome de peste hotare, îndrăgite de gurmanzii români. Mâncarea "de nişă" care devine tot mai populară la noi