Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Experiment culinar: Cum se poate găti mâncare bună și sofisticată cu bani puțini

Fă rai din ce ai, în frigider şi în buzunar. Pentru că preţurile la alimente au crescut, trei echipe de bloggeri, experţi la gătit, au demonstrat că se poate mânca şi sofisticat, şi pe bani puţini dacă ştii cum şi cât să cumperi.

de Redactia Observator

la 31.07.2022 , 21:48

Bloggerii experţi în ale bucătăriei au demonstrat că se poate mânca şi sofisticat şi pe bani puţini. Fiecare echipă a avut un coş de cumpărături şi a trebuit să gătească o masă pentru patru persoane. Ingrediente diferite şi bugete diferite. De criză.

Din coşul de 100 de lei, meniul sună promiţător: paste cu creveţi, cremă de zahăr ars şi bruschete. Cealaltă echipă va pregăti de 200 de lei feluri de mâncare ceva mai fancy, cum se spune pe Instagram. Salată cu roşii uscate, muguri de pin şi deserturi sofisticate. Cu 300 de lei, bloggeri vor face un adevărat festin: preparate reci, gazpaccio, tiramisu şi hummus cu chimion.

Alina găteşte de 10 ani. Şi a învăţat cum să nu mai arunce banii pe mâncare.

Vezi și

Alina Dragne: Noi cred că avem un coș de 500 de lei pe săptămână și gătim de dimineață, la prânz și seară. Totul fresh. Foarte suficient și toată lumea are impresia că avem numai chestii foarte complicate, dar esență este să îți faci un meniu înainte să te duci la cumpărături, nu cumpărăm nimic pe lângă și scăpăm de întrebarea noi diseară ce mâncăm. E un meal planning și cumva cred că asta este și soluția de a nu face risipă alimentară.

Din resturile alimentare, se pot face multe. De exemplu, coaja de la castravete se poate folosi pentru tzatziki, iar cojile de mere - pentru a aromatiza oţetul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Inedit » Experiment culinar: Cum se poate găti mâncare bună și sofisticată cu bani puțini