Antena Meniu Search
x

Atentatele din Madrid, dramă românească

La 10 ani de la atentatele de la Madrid, românii care au supravieţuit teribilului atac îşi amintesc, cu groază, clipele prin care au trecut în 2004. Oamenii au povestit la emisiunea "Secvenţial", a lui Adrian Ursu, cum acele zile le-au schimbat viaţa pentru totdeauna.

Vezi și

Au rămas şi multe întrebări fără răspuns şi un scandal care ia amploare în Spania ultimilor ani. Trei martori care au identificat unul dintre terorişti, toţi români, ar fi depus mărturie mincinoasă pentru a beneficia de banii oferiţi de statul spaniol victimelor.

Adrian Iuga retrăieşte clipele de coşmar de pe 11 martie 2004. Timpul a mai atenuat amintirea ororilor pe care românul le-a trăit pe viu de pe peronul gării Atocha.

Dar nu le va şterge niciodată. Emilia Mavru, se numără şi ea printre supravieţuitorii teribilului atac terorist. Timp de şapte zile, românca a luptat cu moartea. Şi a învins.

10 bombe au fost amplasate la bordul a patru trenuri. Toate în vagoanele navetiştilor. 200 de oameni, printre care şi 16 români au pierit în atentatele de acum 10 ani. Alexandru Suciu era cel mai tânăr dintre ei

Există însă şi poveşti care nu ne fac cinste. O anchetă de mai mulţi ani a jurnaliştilor de la El Mundo arată că martorii principali în cazul acuzării teroristului condamnat la 43.000 de ani de închisoare pentru organizarea atentatatelor, toţi români, au minţit pentru a primi ajutoarele destinate victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Atentatele din Madrid, dramă românească