ATENŢIE! Ciorba gătită în casă ne îmbolnăveşte
Un avertisment cumplit vine din partea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Acesta trage un semnal de alarmă.
Un avertisment cumplit vine din partea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Acesta trage un semnal de alarmă. Mi exact, Mencinicopschi susţine că apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman. Astfel, ciorba făcută în casă poate deveni nocivă din cauza apei cu clor de la robinet.
Gheorghe Mencinicopschi explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanţii biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Aceşti compuşi chimici produc disfuncţii ale tiroidei şi chiar sunt incriminaţi ca agenţi cancerigeni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰